Ruokaa, ruokaa!

Erilaisia sovelluksia perinteisistä ruuista. 

Ainaisen risoton uusi versio;
 RIPASTA. ;)


Ihan oli oma sovellukseni.

PASTARISOTTO
1/2 pussin verran Keitettyä Pastaa
1 pss kinkkukuutioita
1 pss herne-maissi-paprikaa
1 iso sipuli
 mausteita maun mukaan.:
suola, 
valkosipuli,
 pippuriseos 
ja chilipaprika.

OHJE: 

Keitä makaronit kypsiksi, ei liian pehmeiksi.
Sulata pieni nokare voita pannulla.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada  paistinpannulle voisulan päälle. 
Lämmitä ruoka ja anna hautua muutama minuutti. 

Risotto on edullista, erilaista ja hyvää. 


Perinteisen kaalilaatikon tilalle Murusen versio,

OHRA- KAALILAATIKKO 

1 1/2dl rikottuja ohrasuurimoita(esikypsennetty)
5dl kasvislientä
1 sipuli
1 pkt jauhelihaa(broilerikin käy!)
1rkl öljyä tai margariiniä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 kg keräkaalia
2 rkl voita

*
1tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus jauhettua maustepippuria
2 rkl siirappia
2 dl kermaa
n. 2 1/2 dl kasvislientä
*
Vuoan voiteluun 
1rkl margariiniä
*
Tarjoiluun 
Puolukkahilloa

Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta siivilässä. Kuori ja silppua sipuli.

Ruskista jauheliha(tai broileri) rasvassa pannulla. Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Siirrä liha ja sipuli kulhoon odottamaan. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Suikaloi kaali hienoksi ja paista se voissa pannulla pehmeäksi, noin 10 minuuttia.

Mausta kaali suolalla, pippurilla ja siirapilla.


Yhdistä kulhossa ohrasuurimot, liha-sipuliseos ja kaali.

Siirrä ne voideltuun ja tilavaan uunivuokaan. Kaada päälle kerma ja kasvisliemi. Hauduta kaalilaatikko kypsäksi 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. 

Tarjoa puolukkahillon kera.

Kommentit