avasin silmäni, heräsin


Niin se vaan on, että vaikka elämä pompottelee välillä, on kuitenkin hyvä muistaa enemmänkin niitä hyviä asioita, kuin huonoja, ikäviä asioita. Tokihan vaikeita juttuja on ollut ja tulee olemaankin. Sitä miettii, kuinka jaksaa, kuinka selvitä ja kuinka tästä eteenpäin, mutta sitten alkaa ajattelemaan selkeämmin ja avaa silmänsä.

Minä en voi jäädä sängynpohjalle murehtimaan, en menettää toivoa enkä unohtaa haaveilla. Jos  menettää jotain, samalla myös saa jotain uutta. Jos antaa pikkusormen pahalle, se nappaa mukaansa kokonaan. Sitä en anna tapahtua!

Niinpä päätökseni on jatkaa elämääni, iloita ja löytää edelleenkin hyviä asioita. Minua kannattelevia, iloisia ja ihania asioita ja ihmisiä. Heitä on ympärilläni kuitenkin edelleenkin.

En minä halua antaa periksi! Sellainen, mikä tekee minulle pahaa, sellainen saa olla ja mennä. En voi päästää elämääni luisumaan taas siihen pisteeseen, että ikävät asiat ovat voitolla. En voi, enkä halua.

Siispä katse huomiseen ja aurinkoon. Valoon ja tulevaisuuteen. Sateenkaaren toiseen päähän ja iloon ja autuuteen. Todelliseen ystävyyteen, todelliseen iloon, todelliseen hyvyyteen. Pois, pois sellaisesta, mikä loukkaa, satuttaa tai tekee muuten pahaa.

Ja kun tämän keksin, tajusin taikka vaikka hoksasin, niin jo vain tuli hyvä mieli. Kiitos kuuluu myös eräälle hyvälle sielunkumppanilleni, joka on tukenut ja turvannut, auttanut ja tsempannut silloin, kun en ole itse sitä osannut tehdä. Tietty perheeni ja läheisteni lisäksi, mutten vähättele laisinkaan hänenkään lohtusanojaan. :)

Ihmiset ovat niin erilaisia. Joku ei välitä, joku haluaa tietää, muttei auttaa ja joku ei edes huomaa mitään. Joku sitten ottaa kiinni kädestä ja kuljettaa kohti taivaanrantaa. Voi, meitä on niin monenlaista. Ja hyvä niin. Oppii aina uutta jokaisesta. Jokaisen tavasta toimia. Huomaa olleensa oikeassa tai kenties väärässä. Huomaa asioita, kun tajuaa katsoa. Kauniita asioita.
Kauniita asioita.

Hymyilkää ihmiset! Hymy on parasta, mitä voin nyt juuri toivoa sinulta. Pitäkää päänne pystyssä. Olkaa ylpeitä olemassaolostanne. Katsokaa eteenpäin, älkää taakse.

Voimia jokaiselle arkeen.



Uudelleenpostaus

Kommentit

Maca sanoi…
Kiitos hienosta kirjoituksestasi!
Tuula sanoi…
Parempaa tätä päivää!!
Hanna Helena sanoi…
Välitit paljon ajatuksia, Vilimarika, meille muille tallennettavaksi. Kiitos niistä. Joskus ajattelen pahan paikan tullen että ihan oman itseni sisällä olen vahvin ja turvassa ja itseni kanssa on selvittävä eteenpäin. Ystävien tuki on tärkeä, mutta loppujen lopuksi meilä kaikilla on omat taakkamme kannettavina ja voimaa vaaditaan jokaiselta täällä tarpojalta. Sinä olet myönteinen ja vahva, selviät! Toivon sinulle kaikkea hyvää.
Nanna sanoi…
Asiaa! Ja kaunis kirjoitus!
MB sanoi…
Olipahan koskettavaa luettavaa.
Kiitos paljon kannustavista sanoistasi. Kaltaisiasi ihmisiä tarvittaisiin maailmaan enemmänkin.
Elämän varjopuolia ja valoa.
EstherH. sanoi…
Hetki kerrallaan on minun mottoni ja elämä on mitä se on meille kullekin annettu, siinä on hyviä että huonojakin hetkiä mutta pienet asiat tekevät päivistä suuria ja iloittavia. Kaikkea hyvää sulle sinne!! Iloitaan siitä mitä meillä on :)
Viisaita sanoja Esther. Kaunista päivää sinne Etelään.
Voimaannuttava postaus!
Ihanaa sunnuntaita ja uutta alkavaa viikkoa sinulle Viltsu <3
Se oli tarkoituskin. Luoda.uskoa ja voimaa myös.teihin, rakkaisiin lukijoihini . Kiitos, hyvää viikon jatkoa.