Siirry pääsisältöön

A niinkuin aikani kuluksi

A niinkuin aikani kuluksi kuuluu yhtenä tammikuun teemakirjaimen postauksena. Kuten olette huomanneet, tuossa oikeassa reunassa blogissani on linkki Inspiration haastaa! -haasteeseen, jossa siis arvotaan kaiken kaikkiaan 13 palkintoa! Huh huh! Ja koska tammikuussa kirjaimet ovat A, B ja C, on myös postaukseni niitä mukaileva. 

Siispä aikani kuluksi kirjoitan aikani kulumisesta. 

Jollet vielä tiennyt, niin minähän pidän itseäni oman elämäni sankarina. En tarkoita tyyliin palomiehet tai lääkärit, jotka sankaritöillään saavat mainetta ja arvostusta, vaan ennemminkin sukkahousuihin pukeutuneet viittaansa heiluttavat pellet, jotka yrittävät pelastaa maailman, mutta menevät sukkahousuihinsa sekaisin. Tämä kohta lukemasi tarina kertoo varmasti taas syyn siihen, miksi näin. 

Yksi sellainen puuha, jota aikani kuluksi aloin opettelamaan, on virkkaaminen. Olen tutustunut aivan mahtavaan persoonaan, Armiin, joka saa minut jutuillaan nauramaan uudestaan ja uudestaan. Niinhän se on, että kun kaksi yhtä kahjoa laittaa päänsä vastakkain, siitä syntyy vain kahjoakin kahjompaa tarinaa. ;)  Ja tässä yksi niistä, mitä saimme aikaan.


Menin sitten sanomaan Armille, että haluaisin oppia virkkaamaan ja vieläpä isoäidin neliöitä. En osaa tehdä kirjojen sivuilla lukevien ohjeiden mukaan. En osaa tulkita sanastoa, jossa pitää tehdä 1s ja 1ps ja kymmenen ks:ää. Ihan täyttä hepreaa. Tosin hepreakin on helpompaa, kuin silmukkaoppi. ;)

Niinpä Armilta tuli minulle linkki, jonka mukaan saattaisin jopa osatakin opetella virkkaamisen jalon taidon isoäidin neliöihin. Katselin ekana kuvat läpi ja sitten siellä alalaidassa oli videokin opasteeksi. Videon ajattelin säästää myöhemmäksi, sillä kuvat ja sanalliset ohjeet olivat niin selkeitä, että jopa minäkin ne osaisin...

Etsin virkkuukoukun ja lankaa. Harmaa on tylsä väri, mutta kyllä se kelpaa harjoitteluun. Keltaisen otin kaveriksi, kun se on selkeä ja sopii harmaan kanssa. Jos vaikka tekis jotain hyödyllistä tästä harjoituksestakin... Harmi, ettei vihreää ollut, sillä sekin sopisi kolmanneksi väriksi. Keväinen tuulahdus oikein. 

Aloin katsoa ekaa ylintä kuvaa tarkasti. Ok, silmukoita, tuollai ja näin. Tein perästä mitä siinä sanottiin ja miltä kuvassakin näytti. Seuraava kuva heti sen alapuolelta ja ohjeen mukaan toimin. Sitä sitten jatkoin siitä eteenpäinkin. 

Tästä virkkuutouhusta sen verran, että tuossa ihan alussa se harmaa lanka oli keränä, mutta ei siitä sitä aloituspäätä löytynyt mistään. Niinpä purin puolet kerästä lattialle ja sitten se pää löytyi. aikamoinen mälli lankaa lojuu lattialla edelleenkin... 

Keltainen lanka meni jossain vaiheessa solmuun, mutta se johtuu ihan yksistään siitä, että kerä oli sylissäni ja jossain vaiheessa aina välillä silmukoita tipahteli virkkuukoukusta, sittenne menivät takaisin väärin päin koukulle ja välillä oikein päin. Välillä virkkuukoukku oli kädessäni väärin päin ja välillä sekin tipahti kädestäni. Ihmekkös tuo, jos kerässä solmuja on...

Joo, sain tehtyä silmukoita ja pylväitä ja mietin, miksi toisiin kohtiin se silmukan teko oli helpompaa ja toisissa kohti ihan outoa, vaikeeta. siis kun mielestäni se oikea puoli näytti väärältä puolelta toisinaan... Taisi kudin kääntyä kädessäni väärään suuntaan?

Ohjeissa sanottiin, että TAAS aloituslanka päätellään virkkaamalla sen yli... TAAS?! Siis se eka, harmaa lankahan roikkuu siinä, mihin sen jätinkin... Mitenniin taas? No, en ala pilkkua viilaamaan, vaan siirryn eteenpäin. 

Jossain kohtaa mä en vaan ymmärrä, miten ne NURKAT tehdään ja mun nurkat ovat enemmänkin pyöreitä, kuin neliöitä. 

Jossain vaiheessa mietin, että tuleekohan tästä pitsiliina ja sekin siis pyöreä? Virkattu kukka ehkä? 
Miksi tässä on näin paljon omituisia terälehtiä? Miten tästä voi tulla neliö? 

Katsoin kudintani...


Tiedätkö... En mä tainnut osata sittenkään tehdä isoäidin neliötä, vaikka kuinka välillä se tuntui helpolta. Tuhahdin ja jätin virkkuukoukunkin paikoilleen. Katsoin ohjeita uudestaan... Hetkinen! 

Jos tuossa kuvassa on tuon verran ruskeaa, tuossa tuon verran, tuossa noin vähän... HEP! vika löytyi! Olin lukenut ohjeita ylhäältä alas, kun ne olisi pitänyt lukea sivusuunnassa! HAH HAH! 
Eli neliötä en saanut aikaan, mutta sain helpotuksen huokauksen siitä, että vielä olisi mahdollisuuksia oppia, kun luen seuraavan kerran ohjeet OIKEAAN SUUNTAAN! Katsoin lättyä, joka edessäni nökötti. Harmi tosiaan se vihreä, sillä tuohan ON ilmiselvä auringonkukka! 

Loppu hyvin, kaikki hyvin! Olin tehnyt neliön sijaan Viltsun kukkasen! 

mutta arvaappa, mikä se tässä seuraavassa kuvassa on?! 


Ihan itse olen tämänkin tänä aamuna värkännyt! Ja mustaa siksi, ettei minulla ollut valkoista. Hmm.. harmaa ehkä olisi ollut parempi, mutta kun en muistanut ekana, että onhan mulla sitä lankaa muuallakin, kuin vaan käsityökassissa. 
Ihan omin pikkukätösin virkkasin paikata Muruseni conversetossut, joista kärjestä oli purkaantunut aloitus/lopetuslanka. Pääasiahan on, että varpaat pysyvät sisäpuolella. :) 

Hyvä minä! Kaikkien aikojen sankari Jumpsuitissa! Kommentit

Olen linkittänyt haasteosoitteesi keltaisten korttien yläpuolelle ja ainakin minun koneella linkistä avautuu haasteesi.
Vilimarika sanoi…
enkuli, tarkoitin tuota minun blogissani olevaa kommenttiasi, josta lähdetään etsimään sinun korttejasi. ;)
Tiikeriankka sanoi…
Kyllä se siitä vielä! ;) Jatkat vaan sitkeästi yrittämistä ja luet ensikerran ohjetta oikeaan suuntaan! Mä rakastan neulomista, jos haluat käydä kurkkaamassa mun pinterestin neulekansion niin se löytyy täältä: http://www.pinterest.com/tiikeriankka/knitting-3/
RaijaAnnikki sanoi…
Mukavaa puuhaa sinulla. Varasin kortit ja uskon kaikkien olevan tallessa. On tässä ollut taukoa vaihdoissa.
Tee minulle vapaalla aiheella jotain ilosta ja vaikka kevääseen viittaavaa.Ei ole kiirettä-omaan tahtiin. Laitan postiin ensiviikon aikana omani. Mukavaa virkkausta..
Vilimarika sanoi…
Ok, elikkäs 4 vapaasti keväisiä ilokortteja. :) saamasi pitää!
Riina Itkonen sanoi…
Onpas tyhmää kun tuolleen purkaantui tuo tossu. Tein sen tossun aloituksen kuten ohjeessa, vaikka itse normaalisti teen toisella tavalla. Nyt palaan omaan tapaani kun kerran tuo ei toimi. Mietinkin sitä tehdessä, että onpa erikoinen tapa tehdä tämä. Ajattelin vaan noudattaa ohjeita kirjaimellisesti, mutta näköjään aina ei kannata. Valkoista lankaa voin tuoda ja voin paikatakin tossut :). Jos tuon tumman langan saa vielä tuosta purettua.
Vilimarika sanoi…
Riina, niin oon tiukkaan harsinut, ettei kannata purkaa. Ja näin on hyvä. :) ei tiedetä onko tuo alunperin purkautunut löysyyttään vai katkennut ensin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

HIMALAYA HERBALS-VIIKKO

Kerroin aikaisemmin saaneeni runsaan paketin, joka sisälsi ihania voiteita ja muita kosmetiikkatuotteita. Lupasin testata ne ja kertoa sinullekin, mitä tykkään niistä. Lupasin myös pitää kosmetiikka-aiheisen viikon. Tässä linkki "Aikaisempaan postaukseen". Nyt on aika lunastaa lupaukseni ja esitellä sinulle paketin sisältö.


Anna ja Ellit ovat naisia, joiden seurassa viihdyn jokaikinen päivä. he ovat hauskoja, muodikkaita, iloisia, nuorekkaita, asiallisia, liikkuvia ja terveydestä huolehtivia, huumorintajuisia ja seksikkäitä naisia. Anna ja Ellit puhuvat asiaa. Heidän seurassaan vaan viihtyy. Se on niin yksinkertaista.  Pääsin "Ellit.fi"-sivuston kautta testaamaan Himalays herbals-tuoteperhettä.  Olen testannut niitä nyt 3 viikkoa, joten voin kertoa mielipiteeni, kokemukseni ja tulokset. 

Paketista löytyivät mansikkaa kiiltävä huulivoide ja Multipurpose cream. Hieman arvelutti, sillä eikös maku- ja sävy-huulivoiteet ole aikas teinityttömäisiä?! Vai onko mielipiteeni…