Siirry pääsisältöön

Arjen askareita


Aamu alkoi tuopillisella. Nautiskelin kaikessa rauhassa omatekoisesta energiajuomasta, jotta saisin voimia jaksaa tämän päivän. Juomaan tuli rasvatonta luonnonjogurttia, mysliä pähkinöillä, banaani ja mustikoita. Teharilla kaikki sekaisin ja tuoppiin. 

Viime yönä nukuin pari tuntia ja sitten heräsin ja sillä samalla tiellä olen yhä. ei vaan kivuilta saanut nukutuksi. Mietin jo, onko lääkelaastari sittenkään oikeassa paikassa(vaihdoin eri paikkaan, missä se on aiemmin ollut) ja imeytyykö se tuosta vai ei. No, jää nähtäväksi, mihin tämä olotila tästä menee vielä. Ei ainakaan ole kivut pahentuneet niin paljoa, että tuo laastari todellakaan ei toimisi. Pitää vaan kärsivällisesti odottaa. Menihän sen vaihtokin eilen aivan liian myöhäiseksi. Sain nukuttua silloin pitkään ja siksi. 

Tässä on nyt kaikenlaista mielen päällä ollut muutenkin. Läheisten sairautta, syöpä-diagnoosia, lapseni kanssa isoja asioita mielen päällä... Vähän sitä sun tätä. Onko tuo kummakaan, jos uni ei maita. 

Mutta jostakinhan se voima on saatava jaksaa vaikeimpinakin aikoina. En voi vain antaa mennä ja surun ja murheiden viedä! On löydyttävä aina lisää hippusen verran jaksamista! 

Mistä saan voimaa? Mistä lisää energiaa? Mistä jaksamista ja mikä on keinoni selviytyä?
AJANVIETTOANI?!


LUKEMINEN JA KIRJOITTAMINEN:
Sain lahjoituksena pari runokirjaa ja luen niitä. Kirjoja on muutenkin paljon meillä. Tai miten sen ottaa... Onhan toisilla sellaisia oikeita kirjastoja kotona! Tai kokonainen kirjaseinä. Ei meillä sellaista sentään ole. 
Lehtiäkin lueskelen sitä mukaa, mitä niitä käteeni saan. Uudestaan ja uudestaan samoja lehtiä. Lopulta askartelen niistä. 
Luen ja kirjoitan runoja. Puran runoihin omia tuntojani. Iloa ja surua. 
Luen ja kirjoitan blogeja. Näistäkin saan jotain itselleni. Terapeuttista jopa. Suosittelen!

ASKARTELEMINEN:
askartelu saa ajatukseni muualle ja näen vain ne inspiroivat tarvikkeet, kaikki värit ja tekstit, tunnen nauhojen pehmeyden ja hapsutupsujen kutitukset. timangien kimallus ja tussien värikimara. Helmien ja muiden korunosien houkuttelevuus. Tänä vuonna haastan itseäni lisää ja lisää!
Teen käsillä kaunista. 

MUSIIKKI JA TV:
Toisinaan tarvitsen vain maata hiljaa sängyssä tai sohvalla. En kärsi liikkua. Pakko olla vaan, odottaa. silloin voin katsella tv:tä, boxilta ohjelmia tai kuunnella musiikkia tai rentoutuscd:tä. Muutamia ohjelmia minulle on nyt noussut lemppareiksi, vaikka aikaisemmin olin jyrkästi EI tv:n sarjoja kohtaan. Nyt on oikeastaan ihan ok kun ei voi liikkua joinakin päivinä, niin katsoa vain jotain hömpänpömppää.

RENTOUTUS, SYVÄRENTOUTUS, MEDITAATIO:
Joka ikinen päivä teen rentoutusharjoituksia, syvärentoutusta ja/tai meditoin. Se voi olla lyhyt hetki istuen tai tunnin tai pari maaten. Se voi olla vaikkapa kaupan kassajonossa tai ruokapöydässä hetki keskittyen pelkästään yhteen läsnä olevaan asiaan, vaikkapa hengitykseen tai lihasten olemassa olemiseen. Toisinaan se on väriterapiaa ja nautin vain katsella jotain upeita värejä jostain. Korteista, kuvista, vaatteista....

LIIKKUMINEN:
Niinä päivinä, kun voimia riittää muuhunkin, kuin paikallaan olemiseen ja askarteluun, tykkään käydä kävelyllä tai ottaa erän tai kaksi zumbaa Wii:llä. Ei mitään rajuja kappaleita, vaan jotain hitaampaa ja ehkä vähän sovellellenkin välillä. ;) Tanssihan oli elämäni suurin rakkaus aikaisemmin. Nyt olen zumbasta löytänyt mahdollisuuden toteuttaa sillä saralla itseäni edes kerran kuussa jollen useammin. 
Kätköilyreissuilla tulee liikuttua myös haastavamminkin, koska siinä täytyy välillä kumarrella, kyylistellä, kiivetä, kavuta... Hidasta touhuahan se sellainen minulla on ja toiset asiat jää tekemättäkin, mutta aikaa varaamme aina runsain mitoin! 
Kotona on myös oma jumppaohjelmani, jolla treenaan lihaksiani ja samalla tietenkin mieltäni. 

SEURA:
Ystävyys ei valitettavasti kestä monenkaan kohdalla sairautta ja huonoa liikkumista. Hyvin moni "ystävä" on jäänyt juuri siksi, etten käy heillä kylässä alati tai jossain shoppailemassa tai iltaa istumassa, baareissa... Moni odotti, että me menemme, eikä vastaavasti niin, että he tulisivatkin. Ja raha-asiat tietysti osaltaan lisänneet tätä kaverikatoa. Mutta sitten he, jotka ovat pysyneet läpi vaikeuksienkin, he ovat ihan oma "lajinsa" ;) Heidän seurassa viihtyy ja on hyvä ja helppo olla. Saa pompata seisomaan kesken kahvittelun ja saa olla rauhassa ilman, että joka asiaan ollaan voivottelemassa tai pahempaa, turhautumassa vuokseni. 
Ihan parasta seuraa minulle on kuitenkin perheeni. Murusen kanssa voimme puhua vaikeistakin aiheista, tirauttaa itkut olkapäätä vasten tai olla vaan sanaakaan sanomatta. 
Ja puhelin ja viestit toimivat. Harvoin kuitenkin puhun puhelimessa. Olen enemmän viesti-ihminen. En vaan jaksaisi lärpättää kapulaan kauaa.

APPS ja SOVELLUKSET:
täytyyhän tähän samaan listaan lisätä appsit ja pelailutkin. Tulee jonkun verran taottua facebookissa paria peliä ja kännykässäkin on jokunen peli, mistä voi valita ajanvietettä. Ehkä yksi eniten pelaamistani kännykkäpeleistä on Wordament-sanapeli, jossa voin pelata suomen kielen lisäksi muillakin kielillä oikeita vastustajia vastaan. Paras saavutukseni suomenkielellä on 29 sanaa, kun taas arabiaksi vain 22 sanaa. 
Lisäksi on vaikkapa kuvankäsittelyohjelma, jonka avulla saan hitusen parempia kuvia tehtyä. 

Tässä nyt osa arjen askareista, joilla kulutan aikaani ja saan ajatuksia muualle vaikeista asioista. 
tokihan jos voisin liikkua enemmän, listassani olisi kuntosalia, bodypumpia, kahvakuulaa ja vaikka sun mitä. Mutta näillä mennään! Kaikki muu on extraa. Päivästä riippuen. Maahan ei jäädä!


Nyt kupponen kahvia ja uusiin puuhiin.

Kommentit

Melina sanoi…
Näyttääpä tuo energiajuomasi tosi hyvältä! Pitäisi itsekin joskus kokeilla noita smoothieita. :)
Vilimarika sanoi…
Ja on hyvää! Eikä yhtään lisättyä sokeria, sillä hedelmä ja marjat antavat tarpeeksi. :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…