Mikä minusta tulee isona?

"Sheferijm" haastaa koko vuoden ajan lukemaan kirjoja ja kertomaan niistä hieman erilaisemmalla tavalla.

Olen kirjassa numerolla 2 vasta, joten en vielä ole edennyt mihinkään lukijana. Kovaa vauhtia kuitenkin lähestyn 3 kirjan titteliä OPPIPOIKA. :)

Oppipoika -     3 kirjaa
Kisälli        -   10 kirjaa
Mestari      -   20 kirjaa
Tällä kertaa kirja, jonka esittelen, on nimeltään 


Lapsi muiden joukossa. 
Kirjoittaja on Torey Hayden. 

Nautin lukea Torey Haydenin kirjoja, joten tämän kirjan käsiin saadessani se vaan oli luettava ahmimalla. Kaiken kruunaa se tosi asia, että tarina kirjassa on täysin totta!

Torey Hayden on kirjassaan itse pääosassa. Hän kertoo tavallaan päiväkirjanaan kirjaa, tai erään hetken elämästään opettajana erityisluokassa. 

Luokassa on kuusi erityislasta, joiden kanssa kukaan opettaja ei ole pärjännyt koskaan. Torey itse on päättäväinen opettaja, haasteet ottaa vastaan ammattitaidolla ja ajatuksenaan se, että hän on vain hetken täällä... Tekee työtä ja lähtee tiettynä päivänä, kun saa paperiasiansa kuntoon. 

Kun luin kirjaa"Lapsi muiden joukossa", pystyin näkemään kaiken silmissäni, kuulemaan äänen, tuntemaan ja aistimaan kokonaisuuden. Toreyn omat tunteet ottavat vallan minusta. Olemme hyvin pian yksi ja sama. 

torey aikoo selviytyä haastavasta luokastaan, mutta tarvitsee siihen apua. Hän on samalla tarkkailijana, samalla ajaa asiaansa hyvinkin terhakkaasti ja päättäväisyydellä. Hän tekee itse ratkaisuja, joihin ei muilta saa kannatusta välttämättä. Tunne ja sydän ovat tällä opettajalla tasapainossa. 

Lapset ovat Torey Haydenille hyvin rakkaita. Hän kuitenkin saa suurimmaksi haasteekseen erään lapsen äidin, jonka elämä on täysin hakoteillä. Torey päättää auttaa myös tätä äitiä ja koska päätös on päätös, sitä ei äidin vastaan pyristelytkään estä. 

Opettajan rooli häilyy välillä ystävyyteen, välillä kuin äidin rooliin, mutta vahva ammatillisuus, tieto ja taito-osaaminen näkyvät aina vahvasti mukana! Ja kun paperiasiat vihdoin ovat valmiit, on myös päätöksen teon aika. antaako lapset ja tämä "äiti" toiselle opettajalle ja itse jatkaa omaa elämäänsä muualla, vai jättääkö oma turvallinen ja hyvä elämä todellisten ja erityisten holtittomien lasten ja ystävän hädän takia?!

Kirjan loppu jotenkin lässähti mielestäni ja lähdettiin pikakelauksella kelaamaan kirjaa päätökseen, mutta kokonaisuudessaan kirja on äärettömän hyvä ja raakakin! Kuinka lapset voivat olla julmia ja sairauden vuoksi raakoja!? Kuinka ammattilainen hoitaa asiat välittämättä säännöistä ja ohjeista. Harkiten ja silti ex tempore. 

Kyllähän itse samaistuin hyvin helposti kirjaan, koska samoja asioita tein itsekin ammatikseni. ehkä siinä suurin syy päästä kirjaan niin kiinni, mutta ihailen myös Torey Haydenin tapaa kuvaila asiat hyvin yksityiskohtaisesti. 

En voi muuta kuin suositella!


Kommentit

Katja sanoi…
Nää tään kirjat on ihan parhautta!
Aino sanoi…
Olen joitakin Haydenin kirjoja lukenut, hänestä joko tykätään tai sitten ei. Tietyllä tasolla nämä on ihan mielenkiintoisia.
Kiitos postauksesta.