Siirry pääsisältöön

Hiihtoloma kuulumisia

Hiihtoloma on taakse jäänyttä meillä. Vaikken töissä tai opiskelemassa olekkaan, on se minullekin lomaa, kun perhe on kasassa ja teemme enemmän yhdessä kaikenlaista. Lapsukainen oli kanssamme alku loman ja kävimme porukalla "ulkona syömässä" pizzalla. Lisäksi lapsukainen kävi katsomassa mäkihyppykisoja. 

kuvat ovat omiani kaikki


Tulihan meillä kerrankin herkuteltua ihan koko loman ajan jotakin hyvää! Oli pulled porkia, triplasuklaata, tiramisu-jälkkäreitä ja namusia. Ihana kulinaristinen loma siis. Ei mitään kallista ja jakamalla jokaiselle, mutta kuitenkin! Ei missään yltäkylläisyyden upottavassa meressä halutakaan elää! Sitä nauttii niin paljon enemmän, kun ne eivät ole joka päiväistä. Koti tuoksui toisinaan ihanasti Intialta, toisinaan hunajalta ja tervalta saunottuamme. Yksi suosikkituoksuistamme on METSÄ, jota olemme Tupun ansiosta voineet tuoksuttaa kotiimme. ;)


Lomalla kävimme myös useilla kätköillä ja eri paikkakunnilla. Niin pohjoisessa kuin etelässäkin. Saimme jo reippaasti 400 ylitettyä löydettyjen kätköjen määrästä. Tavoitteena 500 ja sitten olisi uusi kangasmerkki hankinnassa kätkölaukkuumme. :)


Kävimme sukuloimassakin loman aikana. Samalla olemme hakeneet voittamani kosmetiikkapalkinnon, sponsorointilähetyksiä pari ja jotain muutakin. ;) Kaikkea en ala luettelemaan edes, mutta sisustusta on pistetty uusiksi.  Unelmia toteutunut ja ilo herkässä. ;)


eilispäivä oli kyllä kaikkein rankin fyysisesti, sillä takana oli jo rankkoja kätköilyjä ja sitten istumista. Eilen suursiivous ja raskaan putkitelkkarin raahaaminen huisin nevadaan. Yö meni sitten vähäunisena ja aamulla oli todella vaikeaa päästä ylös sängystä. Kaiken "kruunasi" pukeutumissessio, mikä kesti tunnin! Saada sukat jalkaan, housut jalkaan ja paita päälle. Paidan kanssa kaikki ok, mutta ne "alapään verhoilut". Jestas!


Eikös se ole ihan normaalia, että rankan huvittelun jälkeen tarvitaan rankkaa toipilasaikaa?! Jollei sentään krapulassa ole, ollaan sitten vaikkapa kipuloissa. 


Kevät on tullut. Aurinko on pilkistellyt täälläkin nyt. Valoisaa on yhä pitemmälle iltaan ja pajunkissatkin jo nuppusellaan. Ihana lintusten sirkutus kuuluu kauas. Lumet sulaneet lähes kokonaan. Loskaa ja vesisadetta. Kohta alkaa maa vihertää niiden ansiosta. :)

Loppuun vielä kuvasarja, johon törmäsimme erään kätkön lomassa. Voin sanoa, että tämä retki jäi mieleen, mutta ei ollenkaan iloisena asiana. :/


Sitä kulkee kaikessa rauhassa tuolla luonnossa. Katselee erilaisia asioita. Toinen toistaan tukevia puita vaikkapa, ja miettii, että noinhan meilläkin eletään ja ollaan! Se, kumpi ei jaksa olla pystyssä, toinen tukee häntä. Kannattelee ja vie eteenpäin. 

Sitä kulkee varoen kätköillä, ettei loukkaa itseään. Kurkistelee muuallekin, kuin vain nolla-pisteeseen. Voihan "naatit" heittää tai voi olla muuten vaan purkki väärässä paikassa...Tai itse ollaan jotenkin hukassa. Siksipä sitä kivienkin koloja tutkii eri tavalla, kuin moni muu... Mutta entäpä jos marjastaja tai koiran ku...pissittäjä kurkkii myös kiven koloihin?!


etenkin, kun sinne vie jäljet kulkurin! 
ja mitä löytyy kivien alta!


JALKA!!


Ok, olkoonkin kumia ja sen sisällä kätköpurkki, mutta minua ei naurata. Mauton pila? Vai ovela kätkö kiven kolossa? No, jokainen tehköön oman valintansa. 


Jatkoimme matkaa tuohtuneina toisaalle ja kuuntelimme veden kuohuntaa. Kuohui kuin tunteemme.


Vanhan myllyn tarinaa... Kotona odottaa lämmin sauna. 


Vielä iltanuotiolla makkaraa...

Loma oli loppujen lopuksi tosi antoisa.


Kommentit

Manumiina sanoi…
Nyt tulee vahva kannanotto: kyllä tuo jalka on ehdottomasti mauton juttu, ei minusta pila ollenkaan!

Ja alimmaista kuvaa katsellessa alkaa kyllä niin tehdä mieli nuotiolla käristettyä makkaraa...
Katja sanoi…
No hyi helkkari. Enpä ole vielä vastaavaan "purkkiin" törmännyt omalla kätköilytaipaleella.

Tsemppiä toipumiseen. Kyllä se niin on, että kaikesta kivasta täytyy tässä maassa maksaa. Jos ei muuten, niin fyysisenä kipuna.
Onpa ollut ihana loma. Läheisten kanssa oleminen on todellakin se juttu, että tuntuu lomalta.
Tuo jalkalöytö on karmiva. KÄÄK

Laitoin muuten faaraon kirjekuoreesi odottelemaan sinulle tuloa.

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…