Siirry pääsisältöön

Ruskeaa


Olen kuullut joidenkin sanovan, että ruskea väri on vaatetuksessa ihan kamala! Tylsä, ruma ja mummomainen. Niin se voi ollakin kaikkea sitä. enemmänkin kuitenkin luulen sen johtuvat vaatteen mallista, onko mummomallia vai ei. No, olkoon miten on, tässä on kokoelma minusta kauniita ruskeita vaatteita. Mennen tullen kelpaisivat minulle. 

Tänä aamuna kerkesin jo siivota vaatekaapin ja nakkasin kaikki risat ja huonoksi kuluneet vaatteet pois. Osa meni suoraan roskiin, osaa tarjoan joillekin. 

Olen tosiaankin tarjotellut vaihtarilla muutakin kodistamme pois ja saanut hieman ruokatarvikkeita hankittua. Sen olen huomannut, että savolaiset ovat vaikeita tapauksia päättämään, haluavatko tavaran vai eivätkö, pääsevätkö hakemaan vai eivätkö ja mihin kellonaikaan ovat mahdollisesti tulossa vai tulevatko sittenkin jostain muusta aikaa. Päättämättömyys on yksi omituisimmista piirteistä! Argh. Ja toinen mikä ihmetyttää on se, kun luvataan muttei pidetä lupausta. Niinkuin nyt vaikkapa se, kun tunnin päästä sovitusta tulee viesti, ettei päässytkään tunti sitten tulemaan, eikä tule sitten ollenkaan. Joo, huomasin! Se on niin kuluttavaa, kun odotat ja odotat ja samalla on laitettu valmiiksi tarvikkeet lähtöä varten kaapista ja kaupastakaan ei osteta mitään sellaista, kun saadaan kohta vaihdossa... Perut menosi ja odotat vaan... sitten kello raksahtaa yli sovitun, sen jälkeenkin ja vielä lisää... Kunnes kuuluu ettei tulekkaan ollenkaan! Että se sieppaa oikeasti! Tai jos sovitaan eri paikkakunnalt, että maksaa tilille sovitun summan ja laitan tuotteet postiin sitten. Joka päivä katsoa tililtä, onko rahat tulleet vai ei. Yksikin tällainen tapaus kulutti 9 pankkitunnus-koodia listalta ja turhaan. Rahoja ei koskaan tullut. Tällainen asia saa mieleeni yhden värin, ellei kaksikin. Tietysti se raivon punainen ja ikävämpi ruskea. Eikä minua haittaa se, että jos vaikka vaihdamme atc-kortteja ja lähetys viivästyy syystä tai toisesta. Tiedän, että voin silti käydä kaupassa ja voin ottaa päikkärit tai tehdä ruokaa. Ei se postin odottaminen estä minua mistään toiminnasta. Sellainen odottaminen on ihan ok asia. 

Ruskea väri ei kuitenkaan aina ole ikävä väri, kuten noissa vaatteissakin nähdään. ajatellaan vaikka ihanaa ruskeaa suklaata missä muodossa tahansa. Kaakaona tai suklaamakeisena, jäätelökastikkeena, leivoksessa... Ruskea on myös uimarannan hiekka. Puun runko ja maan multa. Ruskeaa on maitokahvi ja kauniit silmät joillakuilla. Ruskeaa on koiran turkki ja rusinapulla....

Ruskea on loppupelissä ihana väri!
Voisinko siis sanoa, että toivottelen sinulle ruskean sävyjä viikonloppuusi?! 

Kommentit

Tuula sanoi…
...ja tästäpä kissat innostuivat niin, että kaatoivat kumoon kaikki maalikannut ja kaikki värit sekoittuivat toisiinsa. Keltaista, punaista, vähän sinistä ja hiukan mustaa - siitä syntyi ruskeaa. Ruskeaa kuin höyrylaiva, ruskeaa kuin vanha köyry vuohi, ruskeaa kuon majava ja oksan tuohi. - margaret wise brown: maalarikissat- ihan pari kertas luettu iltasaduksi.
Susanna sanoi…
Kyllä mulle ruskeat sävyt ovat myös mieluisia. Nehän ovat tosiaan kauniita maanläheisiä värejä ;) Olen ihan samaa mieltä tuosta odottamisesta ja se on äärettömän ärsyttävää jos joutuu odottamaan jotakuta eikä se sitten tulekkaan sovittuna aikana eikä edes ilmoita ettei tule! AAARGHH!
Vilimarika sanoi…
Tuula, olipas kaunis runo! Kiitos!
Paula sanoi…
Minullakin on ollut ongelmia, kun olen lahjoittanut tavaraa paikallisella "roskalavalla." Ilmaiseksi siis yritän antaa tavaraa, mutta jotkut vaan varailee eikä ikinä tule... On minulla myös suututtu, kun olen tästä viisastuneena luvannut nopeimmalle hakijalle enkä nopeimmalle varaajalle ym. Ärsyttää.
Vilimarika sanoi…
Paula, muutamasta ryhmästä lähdin pois kokonaan, sillä vaikka kyseessä olikin hyvää tekevät ryhmät, sota oli käynnissä koko ajan! sama pätee muutamiin kirppiksiin ja mitä nyt voi ollakkaan, missä voisi kateus iskeä. Mulle mulle mulle kaikki! Sehän se on periaate niissä. :(

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Tervetuloa syksy: Syksyinen atc + TUTORIAL

Luonnon syksyinen kauneus saa ihastumaan itseensä. Puiden oranssit ja punaiset lehdet, keltaiset sienet metsässä sekä upeat muuttolintuparvet, jotka toivottavat hyvää syksyä kiljahduksineen meille Pohjolaan jääville.

Syksy on yksi suosikeistani, sillä syksyisin voi kääriytyä rakkaan kainaloon tunnelmoimaan tähtitaivasta tai lumoutuneena katsomaan iloisena liehuvaa nuotion liekkipatsasta. Pimeällä tuli on niin eriä, mitä valoisan aikaan.


Syksyisin on taivaallista laittaa villasukat jalkoihin ja ylisuuri villapaita ylle. Vetää jo valmiiksi virttyneen ja venyneen villapaidan helma polvienkin yli sohvalla kyyhöttäessäni. Pöydällä höyryää lämmin matcha ja kädessäni on englanninkielinen kirja tai muotisuunnittelupeli tabletilla. Ah, elämää!


Tämä postaus on osa Blogisisaret-yhteisön Tervetuloa syksy-postauksia. Löydät kaikki aiheen postaukset täältä. Teemapostaukset jatkuvat pitkälle lokakuuhun. Pysykäähän kuulolla. Blogisisarista löytyy taitavia eri aihepiireistä bloggaavia naisia ja minulla…