Siirry pääsisältöön

Nettimaailman kirous ja ihanuus

Inspirationissa on nyt 110 lukijaa! Kiitos jokaiselle olemassaolostasi ja tervetuloa Inspikseen uudestaan ja uudestaan. Toivottavasti viihdyt täällä.

Kerro, jos on jotain ajatuksia, kysy meilillä ja kommentoi. Asiallisesti esitetyt kommentit ja kysymykset ovat kivoja ja kehittäviä. Elämä on oppimista ja inspisten jakamista. Turha suunsoitto ja syyttely on ala-arvoista, enkä viitsi moiseen ottautua enää. (Onneksi se on ollutkin harvinaista).

Niin, nettimaailmaa ei hevin tunnusteta ja tajuta oikeiden ihmisten paikaksi. Kun ei näe kasvoja, tunne kosketusta tai kuule ääntä, helposti sanotaan pahasti, haukutaan ja loukataan, syyllistetään ja solvataan ihan vaan siksi, että itsellä on paha olla.Tai toisen arvomaailma eroaa omasta.  Ei tajuta, että se täysin tuntematon, anonyymi bloggaaja tai keskustelupalstan henkilö on ihan oikea ihminen kirjoitustensa ja kuviensa takana! Vai menetkö sinä sanomaan kaupungilla vastaantulijalle, että "hyh hyh, oletpa ruma, oletpa lihava, oletpa liian laiha, oletpa sinä huono ihminen kun olet työtön" tai muuta vastaavaa?! Miksi sen voisi tehdä nettimaailmassakaan?!

Nettikiusaaminen ja solvaus on rikollista! Siitä voi saada kunnianloukkaussyytteen. Netti on julkinen, yleinen paikka! Se on ihan oikeiden ihmisten kokoontumispaikka. Netissäkin on oma poliisi olemassa.

Olen pääosin saanut ihanaa ja kannustavaa palautetta jokaiselta. Vuosien aikana, mitä olen bloggailua harrastanut, on tainnut ne ikävät anonyymit kommentit jäädä alle viiteen. Olen onnekas! Ja kiitollinen samalla. Olen kuitenkin nähnyt joissakin blogeissa hyvinkin törkeää kommentointia ja hämmästellyt, kuinka kukaan kehtaa niin toiselle kirjoittaa?! On esimerkiksi kirjoitettu, että toivoisi toisen kuolemaa tai ettei saisi koskaan lapsia. Ihan kamalaa! Tai ihan vaan arvosteltu sisustusta kauheaksi toisen kodissa, haukuttu ja nimitelty ulkonäköä ja sitä rataa. Aikuismaista?

Minun saamistani ehkä ne törkeimmät ovat koskeneet suuntautumistani, terveydentilaani, kirjoitusteni tulkitsemista väärin ja sitä myöten syytöksiä sekä sitä, kuinka asiat esitän täällä. Asioita, jotka ovat minulle tärkeitä, arkojakin asioita ja arkista elämää. Kypsä ihminen ei kommentoi ihan kaikkea ajattelemaansa tai esittää ne asiallisesti. Kaikki eivät ajattele sanomaansa loppuun asti.

Hassuintahan tässä on se, että anonyymit kirjoituksetkin voidaan selvittää, mistä ne on lähetetty. Ainakin bloggerissa se on mahdollista. Kyllähän minäkin olen jokaisen anonyyminä lähetetyn solvauksen nähnyt tilastoistani, keneltä ne on tulleet. On pokkaa sanoa pahasti, muttei omalla nimellään julkisesti. Onko siis sittenkään se arvostelu ja manaaminen rehellistä mielipidettä? Kyllä minä ainakin sanon sanottavani omalla nimelläni. Ja mieluiten henkilölle itselleen kahden kesken, enkä selän takana tai julkisesti parjaten.

No mutta varjon toisella nurkalla on aina aurinkoista!
Olen saanut niin ihania kommentteja, kannustusta ja tukea teiltä, että toisinaan ihan itken ilosta. on helpottavaa huomata, etten ole yksin. Että minulla on ystäviä, kavereita, ihmisiä, joille merkitsen jotain. Jotka arvostavat ja kunnioittavat ajatuksiani ja minuuttani. Joille olen erilainen, kuin he, mutta silti arvokas ihminen. Näin sen pitäisi olla jokaisella! Ihan sinulla, kuin kaikilla muillakin bloggaajilla.

Netin kautta saamme paljon uusia ajatuksia ja ideoita, inspiksiä ja kokemuksia jaettua. Emme ole enää yksin ongelmiemme kanssa. saamme vertaistukea ja rohkeutta. Kannustusta siihen omaan salaiseen asiaan. tuotua esille omia kortteja, maalauksia, runoja, neuleita... vaihdeltua niitä ja opittua uusia asioita.

Netin valoisalla puolella on paljon hyvää ja kaunista!

Muistathan että netissä on tuhansia blogeja. tyylit laidasta laitaan. On lifestyleä, kuten tämä Inspiration on ja on tiettyyn asiaan paneutuvia. Ruokablogeja, muotiblogeja, valokuvausblogeja... Ihan varmasti jokaiselle on se omansa. Jos ei joku ole sinun juttusi, anna olla. Siirry eteenpäin! se sama blogi voi toiselle olla juuri se oikea, josta saa oman tukensa ja ilonsa. Esimerkiksi minun blogissani käydään kuukausittain noin 5000-6100 kertaa! Se tarkoittaa sitä, että jollekin tämä on "se oma paikka" .

Näihin mietteisiin kiitän ja kumarran ja niiata niksautan ja lähden pihamaalle aurinkoa palvomaan.

Rakastakaa lähimmäistänne!Kommentit

Susanna sanoi…
Hei Ystävä! Tykkään tästä elämänmakuisesta blogistasi ja käyn täällä lukemassa hyviä ja kantaaottavia juttujasi. Tämä on mielenkiintoinen blogi ;) Auringon lämpöä sinne teille!
Viltsu sanoi…
Kiitos Susanna.
Eli sittenhän ajatukseni blogini sisällöstä on onnistunut. :)
Halusin siitä elämää iloineen ja suruineen ja kaikesta siitä selviytymistä. Asenteella, suorilla sanoilla, kauneudella, positiivisuudella. Herättää ja pysäyttää. Saada katsomaan peilistä. :) Näkemään hyvää ympärillä.
SatuMaria sanoi…
Tollaiset anonyymit ovat aina omaan elämäänsä niin kyllästyneitä, nuivia tyyppejä. Laita kommentoijiin anonyymi-esto niin jo vähenee noi kommentit :D
Viltsu sanoi…
SatuMaria, jos laitan estot anonyymeille, sitten ei voi enää kommentoida Vuodatuksen bloggaajatkaan. Heitä on jonkun verran kavereissani täällä. Toisaalta suoranaisia anonyymejä haukkuja tullut tosiaan niin vähän, etten koe sitä aiheelliseksi estää.
Osaavathan nuo suutaan soittaa meileissäkin, kun ei osata asioista puhua asiallisesti. Selvittää ja selventää.
Kolahtaa pilkka omaan nilkaan loppupelissä, sillä minä pysyn sanojeni takana.
Jollei minun asiani ole samalla aallolla toisten kanssa, ovat vapaita etsimään omanlaistaan seuraa. ;)
Olen tuon robottieston laittanut, eli joutuvat tekemään käsin sanavahvistuksen. Hieman vaivaa sen eteen. :)
Viltsu sanoi…
Niin ja tuo, että voi vain google+-tilillä kommentoida, tekee sen, että mullakin tulee väärä nimimerkki kommentoidessa. Sitten laitan kirjoittamalla nimimerkkini kommenttiin loppuun, että se oikeakin on mukana. Joskus voitin arvonnan sillai, ja vaikka oli se Viltsu lopussa, niin postauksessa luki voittajan nimenä se "väärä nimi". Lisäksi se, ettei sillai saa edes blogilinkitystä tehtyä. Eli kun kommentoin, ei jää sitä linkkiä, mistä minut löytää. Pitäisi siis kommenttiin lisäksi kirjoittaa linkki blogiini. Sekavaa. Etenkin arvonnoissa todella vaikeaa heille, joilta puuttuu tietokone-tietous. Voit tarkistaa omasta blogistasi, mitä tarkoitan. ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen Junk Journal?!

Ystäväni, sielun sisareni, joka on kuin aurinko harmaana päivänä tai kukkaketo hiekkadyynillä. Hän saa hymyilemään, nauramaan, itkemään ilosta ja inspiroitumaan kaikesta uudesta ja kiehtovasta. Ystäväni saattaa olla hiljaa hetken, aivan niinkuin minäkin, mutta silti heti seuraavalla kerralla voimme avata salaisuuksien kammiomme ja kuiskata toisillemme sydäntämme raapivia ajatuksia. Hän on jopa lähettänyt enkelienergiaansa minun vuokseni auttaakseen ihan vaan siksi, että välittää. Hän välittää isolla sydämellä ja koko perheestäni. Ja kaikki ne, mitä tunnen häneltä, tunnen myös häntä kohtaan. 
Japanilainen sananlasku sanoo: Ihaile kirsikkapuun kukkia nyt, myrskytuuli saattaa tempaista ne yön aikana mukaansa. Tuo kaunis ajatelma tuli mieleeni katsoessani satumaisemaa kortissa, jonka ystäväni minulle lähetti. Ihailen ystäväni taiteellisuutta, ystävällisyyttä, sielukkuutta.. Ihan kaikkea sitä hyvyyttä, mitä hänessä on. Minulle hän ei ole itsestäänselvyys, kuten ei kukaan muukaan lähelläni…

Sormet siis laitetaan tuosta reiästä sisään...

Se ei liene tule yllätyksenä, että meidän perheessä kissapojat ovat ne, jotka kaupassa ekana tulevat mieleen, jos ajatellaan jotain "extraa". Siis leluja, tai yleensäkin tavaroita. Ja koska pojat ovat niin rakkaita, on heille oltava vain parasta. Siksi Petpuun kautta hankittu kerrossänky onkin osa sisustustamme ja poikien arkea. se paikka, jossa loikoilevat ja nukkuvat iltaunet, seuraavat meitä palvelijoita ja leikkivätkin yksin tai kaksin, kuten kuvassa. En tiedä, mitä olisin sitten tehnyt, ellen saanut Petpuun kautta kerrossänkyä, sillä se oli niin kauan haavenani. Halusinhan tasa-arvoisen nukkumapaikan pojille ja pehmeän, viihtyisän, kauniis ja toimivan kaiken lisäksi. Kiitos siin Jyväskylän suunnalle todellisesta asiakaspalvelusta ja hyvästä työstä. 

Tuossa lopussa mainitsin adjektiivit: pehmeän, viihtyisän, kauniis ja toimivan ja tästä päästäänkin aasinsiltaa pitkin hyvin kuvaavaan meikkiharjasettiin. London Pride on tehnyt upean kullanvärisen meikkiharjasetin, jossa l…

Supervihreä taikajuoma

Ei siitä nyt niin kauaa ole, kun ajattelin, että kaikki Superfoodit ja viherjuomat sun muut terveystuotteet ovat ihan huuhaata. Riittää, kunhan syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ajattelin, ettei ole mitään järkeä ostaa purkissa jotain pöperöä ja kertoa sen terveysvaikutteista samalla, kun käyttää kaiken maailman dieettejä ja ruokavalioita. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, voin myös reilusti sanoa olleeni väärässä ja muuttaa mielipiteeni. Kiitos siitä ehdottomasti kuuluu Ruohonjuuren verkkokaupalle sekä niille terveystuotteille, jotka minua ovat auttaneet. Esimerkkinä tämä Puhdistamon Supervihreä. 


Supervihreä on nimensämukaisesti vihreää jauhetta ja ihan super tuote. Minulla on kokemusta nuoruudestani spirulinasta, joten luettuani tämän purkin tuoteselostetta olin innoissani. Spirulinahan minulla tehosi laihduttamisessa silloin kauan sitten ja tässä viherjauheessa spirulina on osana. Laatukamaa siis! Kaikenkaikkiaan jauhe sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chl…