hunajakuun kuvia

Miksi Häämatka on honeymoon? Hunajakuu? Ai juu, se on yhtä imelää kuin hunaja ja kestää koko kuukauden. Sitten alkaa se arki ja aletaan tiskaamaan astioita käsipelillä ja tiuskitaan toisillemme?! Ei se onneksi niin taida mennä. Meillä ainakin kuherretaan kyyhkyläisinä arjenkin keskellä. Siksi häämme ei olleetkaan mikään jymyuutinen läheisillemme. Ennemminkin "jo on ootettukin".

Tätäkin varmaan ollaan jo odotettu, eli lisää matskua siltä hunajaiselta paratiisilomaltamme.


Minun mielikuvani paratiisista on, että siellä ihmiset ja eläimet asuvat yhdessä vapaina ja sulassa sovussa. Siellä on lämmintä ja kaunista ja hyvä olla. En siis voi olla väärässä sanoessani, että Antalya ON paratiisi! Siellähän on kaikkea tuota ja enemmänkin! 


Ja jos on vaaroja, ne tuodaan julki kuvin...


...ja tekstein. Joko Suomessa tupakkaaskeissa on kuvat mukana? 
Minä kun en tupakoi, niin en tiedä. Eikä enää kaupoissakaan näe askeja kassajonossa. 


Muistan kirjoista lukeneeni, kuinka arabimaissa merenantimia kerättiin aamusella ja päivällä simpukoita myytiin sitruunalla suoraan satamasta. Nyt sen kirjoista tutun asian näin livenäkin. Moni muukin asia kävi toteen, mistä olen lukenut. Voisi siis sanoa, että Turkki on kiinnostanut minua kaikin puolin. Maana, kielenä, kulttuurina, uskontonsa vuoksi, elämäntyylinsä vuoksi...
Jokaisella on se oma paratiisinsa. Hunajakuun toivepaikkansa. 


Antalyassa on paljon putouksia. Mehän pääsimme vain murto-osan näkemään antalyan ihmeistä, joten voin kertoa ja kuvittaa vain palasen siitä kaupungista. Palaamme takaisin, jos Luoja suo. 


Tätä janoa ei sammuta edes paloposti. 


Prinsessaunelmaa! 
Ensin luulimme, että tällaiset vaunut ovat hääpareille, mutta ei. Nämä ovat paikallisia vossikoita. 


Taide ja erinäiset monumentit ovat yleisiä Antalyassa. Menetpä minne tahansa, päädyt ennemmin tai myöhemmin( ja yleensä ennemmin) jonkin patsaan, taulun tai muun muistomerkin kohdalle. 


Aivan ihana asu-rivi odotteli yhden kadun kulmassa. Kyseiset vaatteet ovat kuitenkin vain houkuttimina kauppaan. Vaatetus on kaupassa perinteistä, mutta vaatimattomampaa, kuin kuvan ihanuudet. Ostin koko matkan aikana itsellenikin erään moskeijan viereltä kaftaanin. On kotona kovassakin käytössä. Ei, ei ole ainoa minulla kuitenkaan. ;)


Katukahviloita, katuruokapaikkoja, katukauppoja, katumoskeijoita... Suomessa ei toimisi vastaava. Suomessa puututtaisiin hygieniaan ja ihan kaikkeen. MuttaTurkissa oli ihanaa istahtaa välillä alas ja juoda vahvat kahvit tai nauttia vohvelibaarin antimista. Tai Kebab! Turkkilainen kebab ei ole kuitenkaan suomalaisten makuun ihan sitä samaa. Suomessa on mausteita! Suomessa on makua! Turkkilainen kebab tai ruoka yleensäkin on suolattomampaa ja mausteettomampaa. Luonnollisempaa. 


Yöelämää varten löytyy bilepaikkoja ja musiikki soi lujaa! Skylightsit valaisevat kauas taivaalle, avaruuteen saakka. Mitkähän lie sähkölaskut yökerhoissa?


Vuoristo, meri, taivas. Tuohon jos vielä olisi saanut nuotion, niin olisin kiljunut onnesta.
Kuvia riittää... 
tämänkin jälkeen tulee vielä hunajaisia kuvia. Takaan sen. ;)

Kommentit