Asiat jotka kuuluvat minun syksyyni

Listamania 4 starttaa haasteella: 
Asiat jotka kuuluvat minun syksyyni.

Minun syksyni on täynnä erilaista puuhaa, joista osa on varmaa, osa oletusta.
Sen kuitenkin tiedän, että tässä kuussa juhlitaan synttäreitäni.



1. Syntymäpäivä-Viltsumari

Syntymäpäivä  toistuu  jokaikinen vuosi, mutta ajattele, jos syntyisit karkausvuonna 29.helmikuuta, olisi syntymäpäivät vain joka 4.s vuosi! Olisi mielenkiintoista tietää, juhlivatko kyseisenä päivänä syntyneet edellisenä vai seuraavana päivänä vai vain joka neljäntenä syntymäpäivänään? 

Sama se on Joulun aikaan. syntymäpäivälahjoja annetaan varmaankin erikseen, mutta jollei olisi synttäreitä, saisiko sankari yhden joululahjan enemmän? Hmm... Lahjat eivät kuitenkaan ole se oleellisin asia! Minua itseäni ilahduttaa erityisesti korttiposti ja se, kuka on muistanut. Ei lahjoin, vaan jollain omaperäisemmällä tavalla. Olen jo sen verran aikuistunut vuosien saatossa, etten enää nelikymppisenä juhli juhlimalla. En bailaa baarissa enkä kutsu kakkukesteille kavereita. Tulee kuka tulee tai sitten toivon Murusen muistavan minua leivoskahvilla.  No ok, kyllä kunnollinen wienerkin käy. :D 




 2. KIRJAT JA ÄÄNIKIRJAT

Jokatapauksessa luen kirjoja syksyn aikana, olipa tilanne mikä tahansa. Olen aikaisemmin vaalinut konkreettisia kirjoja ja säästänyt vuosia lempikirjojani, vaikken kuitenkaan ole lukenut niitä uudestaan. Ne vaan ovat lojuneet kirjahyllyssä aarteen lailla, keräten pölyä.

Nyt olemme osan kirjoista myyneet pois, pari-kolme kassillista lähti lahjoituksena. Ei ole mitään järkeä kerätä kirjoja kotiin vain siksi, että ne kerran olivat hyviä ja luin ne. Toki jokainen tehköön itse mitä haluaa, mutta puhun nimenomaan omasta kodistamme.

Olemme jättäneet itselle ne kirjat, joita emme ole lukeneet vielä. Kyllä, niitä on hyllyt vääränään niitäkin. Tiedämme, että luemme ne! Ja jollei parin vuoden sisällä ole kirjakasa pienentynyt, niin sitten voin harkita uutta siivousta ja lahjoitusta eteenpäin.

Kirjahyllyssä on myös tietokirjat, joista saa tietoa hakea. Joo joo, KVG, mutta on kirjatkin edelleen hyödyllisiä. Esim. sanakirjat, luontoaiheiset teokset lintukuvineen, ruokaohjekirjat tai vaikkapa omat päättötyömme. Nyt kirjamme ovat suurimmaksi osaksi appseja, eli kännykässä/tietokoneella/tabletilla luettavia kirjoja. Kirjoja, jotka ovat virtuaalisesti tilattuja ja mukana aina kaikkialla. Kirjoja, jotka säilyvät "kirjahyllyssä" viemättä tilaa kotoa. Tai samaisessa virtuaalihyllyssä olevia äänikirjoja, joita voimme kuunnella vaikkapa iltasatuna tai kun aika on, sairaalassa. Sekin vielä.. Syksylle ennustettu puuha...



3. HENKISYYDEN SYVENTÄMINEN

Olen mietiskellyt omaa elämääni ja sen rajallisuutta. Minä olen ja tulen olemaan huonosti liikkuva, ylipainoinen ja vähävarainen. Varallisuutemme estää kaiken missä on sana "Jäsenmaksu" tai "hinta". Lisäksi paikkakunta on liian kaukana kaikesta blogiin liittyvästä kivasta. Sairauteni estää pitämästä huolta painosta tai liikkumasta muutenkin. En kuluta mitä syön ja syön juuri sen, millä pysyn hengissä. 

Voisin luetella paljon muitakin "en voi tehdä"-asioita, mutta tahdon keskittyä siihen, mitä minä VOIN tehdä. Ja sellaista on henkisyys ja siihen liittyvät asiat. Toistaiseksi henkinen puoli on kunnossa! 

Henkisyydellä en tarkoita uskontoa tai tuonpuoleiseen kosketusta. Tarkoitan meditoimista, syvärentoutumista, itseni hallintaa... Kaikkea sellaista, mikä tulee pään sisältä ja vaikuttaa koko kehoon ja sen hallintaan. Olen siis ajatellut lähteä hankkimaan lisätietoa ja lisäoppia ammattilaisilta. Sahaja Yoga vaikkapa.




4. SELKÄLEIKKAUS

Lupailtiin, että irtoamassa oleva kehikko poistettaisiin syksyn aikana. Aikaa en vielä tiedä, mutta odotan ja olen valmiina. Leikkaus itsessään ei montaa tuntia vie, eikä sairaalassakaan kauaa olla enää, mutta toipuminen on sitten oma ohjelmanumeronsa syksylle. Jää nähtäväksi, minkälaisia rohtoja ja taikajuomia saan, että selviän kivuista ja toivun leikkauksesta ja ennenkaikkea kuntoudun jalkeille! 



5. Projektien loppuun vienti

Minulla on muutama projekti työn alla ja mielen päällä, joita tekisin syksyn aikana. Täytyy nyt katsoa, kerkeänkö ja onko voimia. Liittyvät askarteluun ja ystäviin. En voi enepää kertoa, etten pilaa tätä juttua.



6. RUOKAKUPPI VS LOHTURUOKA

Olin laittamassa kissoille ruokaa, kun sain lihassätkyn ja toinen ruokakupeista lensi kädestäni lattialle ja rikkoutui. Harmittaa todella paljon, sillä kuppi oli uusi. Lohturuuaksi vaahtokarkkeja ja lumiukkosoppaa. Syksyn töitä siis uuden ruokakupin hankinta, jottei kovin usein tarvitse muistella tätä ja nauttia uusia lohturuokia. 

LUMIUKKOSOPPA

2 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl sokeria
vaahtokarkkeja
karkkikeppi
suklaata, joko suklaakonvehteja tai suklaalevystä palasia

VALMISTUS: 

Kun pakkanen ulkona otettaan kiristää,
lumiukko soppa tää mieltäsi piristää.
Ensin kuuma maito keittele, 
lisää sekaan sokerit ja kaakao.
Kuivatut lumipallot mukaan heittele,
lopuksi vielä kunnolla lumiukon kävelykepillä sekoittele.
Soppa lämmittää ja ilostuttaa mieltä, 
saat näyttää pakkasukolle kieltä!

Erityisesti lasten ja Viltsumarien mieleen. 



7. Joulukorttitehdas

Ihan kaikki omat ja tilaustyöt joulukortit tehtävä nyt syksyn aikana. Otan varman päälle, koska en voi tietää, olenko kunnossa ja tekemässä leikkauksen jälkeen. Olisi toki kiva tietää leikkausajankohta, jotta mahdollisesti voisin tehdä enemmänkin kortteja tilauksesta tai ajoittaa tekemiseni oikein. Mutta niin kauan kuin on vain oletusaika, teen kaikki NYT. 


Kommentit

Tiia Koivusalo sanoi…
Syksyysi mahtuu paljon. Synttäreinä ei tarvitse olla kummia, tärkeintä on vaan että muistetaan, että saa pientä huomiota. Toivottavasti operaatio menee hyvin. Peukut Pågenille, tosissaan hyviä nuo heidän pullat. :)
Ihania mietteitä taas ja sinulle niin ominaista positiivisuutta <3
Silkku sanoi…
Toivottavasti pääset leikkaukseen, että saisit elämän mallilleen ja pääsisit liikkumaan, ihan hirveetä kun joudut ihan vaan paikalla olemaan. Onneksi olet löytänyt elämässäsi asioita joista voit kuitenkin nauttia. Annan lämpöisen, voimantäytteisen ajatuksen soljua täältä sinne sinulle ja tietenkin voimahalin ♥
Silkku, nyt jo olen jalkeilla ollut ja ulkonakin käynyt välillä. En siis täysin vuoteessa ole enää. Mutta joo . . Mitään pitempää matkaa en voi kulkea tai olla pystyssä. Leikkaus ei ole parantava, vaan poistetaan irtoava kehikko rangasta. Jos se pääsisi irtoamaan, se vahingoittaisi minua. Eli estetään pahemmat vauriot. Valitettavasti leikkaus itsessään tulee olemaan kivuliaampi kuin kehikon asennus oli. En siis välttämättä kävele paremmin sittenkään . Toipumiseni on siis sitä että Toipuisin itse leikkauksesta tähänkin kuntoon ja ettei nyt huonommaksi menisi
Uraaiti sanoi…
Ihana postaus, kiitos - annoit minullekin inspiraatiota osallistua Listamaniaan! Meillä on sama kiinnostuksenkohde: äänikirjat =) Aurinkoa syksyysi!
Lumiukkosoppaa lämmittää ihanasti viilentyvinä syysiltoina. <3
KataMaria sanoi…
Paljon mahtuu syksyyn tekemistä!
Kivoja asioita syksyysi kuuluu, ja toivottavasti leikkaus tuo helpotusta. Joulukorttitehdas pitäisi minunkin jossain välissä käynnistää :)
Monta asiaa löytyy syksystäsi. Toivon, että leikkaus sujuu hyvin ja toivon, että jonain päivänä helpottaisi. ❤

Lumiukkosoppa vaikuttaa herkulliselta. :)

Ihanaa, aurinkoista päivää. :)

Ave sanoi…
Pitääpä itsekin kokeilla lumiukkosoppaa joku päivä, niin herkulliselle se kuulostaa! :) Ja hei mahtava asenne sinulla, todellakin kannattaa keskittyä siihen, mitä voi tehdä! Tsemppiä syksyyn ja leikkaukseen!
Tuo 5 kohta on kyllä hyvä! Minäkin laitan sen nyt listalleni :)
Tiia, muistaminen on se tärkein.
Outi, positiivisuus kantaa pitkälle. Itsesääli ja mökötys tässä iässä olisi katastrofi. Onhan ikävuosia vielä saman verran jäljellä.. toivottavasti
Uraäiti, Äänikirjat ovat todella kovassa huudossa meidän perheessä. Aikuisten iltasatuja. :D
Niina, ja täyttää herkkumasua sopivasti
Hensku, jälkikäteen kerrottuna, ei auttanut tarpeeksi. Eläkkeelle jouduin/pääsin lopulta.
Maria, olisihan se ihanaa.. siihen asti; Lumiukkosoppaa! Namnam
Ave, oi kiitos! Olipa ihana kuulla
Mrs K. Ja kun muistaisi tuon aina jatkossakin.