Siirry pääsisältöön

Tuoksuilla on suurempi merkitys kuin usein osaamme ajatellakaan

Kaupassa käydessämme kävin hajuvesiosastolla haistelemassa ihania hajuvesiä. Löytyi muutama otollinenkin parfyymi, mutta jätin ne vielä kauppaan. Sen sijaan kolme Weledan tuoksua on melko tuoreeltaan meille majoittunut ja niistä mieleeni tulee kesä, kukat ja makeat sitrukset sekä eksotiikka. Kevät- ja kesäihmisenä sekä eksotiikan ikifanittajana halusin esitellä tuoksut sinullekin. Ehkäpä löydät näistä itsellesikin uuden suosikin.Ihan alkuun valaisen hieman, mikä on Weleda:
Weleda on nyt maailman johtava antroposofisiin hoitoihin tarkoitettujen luonnonmukaisten luomukosmetiikka- ja lääketuotteiden valmistaja.Weledan tavoitteena on tukea ihmisiä heidän henkilökohtaisessa kehityksessään ylläpitämällä, edistämällä ja kohentamalla heidän terveyttään sekä auttaa heitä pyrkimään fyysiseen hyvinvointiin ja tasapainoiseen elämäntapaan. Yritys aloitti vuonna 1921 lääkelaboratoriona ja tänä päivänä on maailman johtava kokonaisvaltaisen luonnonkosmetiikan sekä antroposofisten lääkkeiden valmistaja. (Lue lisätietoa postauksen lopusta)
Weleda lupaa tarjota stimulaatiota ja inspiraatiota kehollesi, mielellesi ja sielullesi. Samanaikaisesti tukee sinua, kun annat oman ainutlaatuisen elinvoimasi tulla esiin ja löydät sisäisen tasapainosi. Tämän positiivisen kumppanuuden myötä sinun oma ainutlaatuinen terveytesi ja todellinen kauneutesi tulevat esiin. Weleda kehittää antroposofisen periaatteen mukaisesti ainoastaan sellaisia vartalon- ja kauneudenhoitotuotteita, jotka on kokonaisuudessaan valmistettu luonnonaineista ja jotka ovat NaTrue:en sertifioimia. (Lue lisätietoa postauksen lopusta) Weleda ei ole koskaan testannut tuotteitaan tai käyttämiään raaka-aineita eläimillä. Sen sijaan Weledan käyttämä itsenäinen instituutti Saksassa, suorittaa dermatologiset testit vapaaehtoisilla henkilöillä, jonka jälkeen tulokset lähetetään Weledalle.
Valmistaessaan tuotteitaan Weleda suojelee aktiivisesti elollista ympäristöämme ja tukee ympäristöstä huolehtimista ja sen säilyttämistä. Mikäli Weleda ei saa raaka-aineita omista Weleda-puutarhoistaan tai sertifioidusta luonnonvaraisten kasvien keruusta, hankkii se tarvitsemansa ainesosat valituilta toimittajilta, usein ihmisiltä, joiden kanssa he ovat työskennelleet jo monia vuosia. Jatkuva Weledan sijoitus tutkimukseen ja kehitykseen auttaa vaalimaan kauneutta ympäri maailman, ja he solmivat  positiivisia suhteita niin tiiminsä sisällä kuin myös asiakkaidensa ja reilun kaupan kumppaniensa kanssa.Luonnonkosmetiikka ja eläinkokeettomuus ovat minulle tärkeitä arvoja. Eritoten jälkimmäinen. Koska Ruohonjuuren kaupoissa arvomaailma on samanlainen, koen järkeväksi olla heidän vakiasiakkaansa. Siellä ei tarvitse kysyä, onko tuotteet testattu eläimillä, sillä vastaus on aina EI. Harmi, ettei Kuopiossa ole Ruohonjuurta, mutta onnekseni on verkkokauppa. Sieltä nämä tuoksutkin ovat.


Ruusu tuossa ylhäällä oli minulle todellinen yllättäjä. Tuoksun inspiraatio on saatu ruusun kauneudesta, harmoniasta ja romantiikasta. Romanttisen kukkaistuoksun pääraaka-aineena on käytetty damaskos-ruusua, jonka pehmeän harmonisia vivahteita täydentää raikkaan pelargonin ja puuterisen ylang-ylangin sävyt.  Toisinsanoen runoutta pullossa.

Tämä tuoksu oli minulle yllättävin. Ruusun tuoksu on miellyttävä ja aisteja hyväilevä, eikä yltiöhempeä ja liika makea. Paras ruusutuoksu aikoihin! Seuraavana yhtälailla upea pullo kauniin punertavan ja oranssin sävyissä. Eau Naturelle Parfumee kuvastaa pullojen kyljessä tuoksujen puhtautta ja vahvuutta. Keveä tuoksupilvi riittää, jonka annat laskeutua yllesi. Kietoutua paljaille olkapäillesi ja jonka annat rakastua ihoosi. Sillä sinä ansaitset parasta! 

Jardin de vie grenade, suomennettuna granaattiomenaparfyymi on yhdistelmä appelsiinin raikkautta, intialaisen davana-öljyn eksoottista hedelmäisyyttä sekä vaniljan lämpöä. Sensuelli, naisellinen ja hienostunut tuoksu.

Tuoksuilla on suurempi merkitys kuin usein osaamme ajatellakaan. Ne vaikuttavat tunteisiimme ja voivat nostaa pintaan kaukaisiakin muistoja. Granaattiomena vie minut aina uudestaan ja uudestaan Turkkiin ja erityisesti meille rakkaaksi tulleeseen "Vitamin bar":iin.Aivoissa tuoksuja käsittelee limbinen alue, joka vastaa myös mm. hormonitasapainosta, immuunipuolustuksesta ja verenpaineesta. Ei siis ihme, että tuoksuilla on kokonaisvaltaisia vaikutuksia niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin.

Kolmas tuoksuistani, Jardin de vie agrume, vie ajatukset kesän lämpöön. Tässä on tuoksu, jossa greipin ja mandariinin vivahteet sulautuvat pehmentävään täyteläiseen santelipuuhun. Tuoksun inspiraatio on saatu kesän energisestä auringonvalosta.

Tämän tuoksun kanssa leijailen hiekkarannalle ja upotan varpaat lämpimään puuterihiekkaan. aurinko hyväilee vartaloani bikinien välistä ja saa ihoni ruskettumaan kauniisti. Jostain soi musiikki, jostain kuulen laineiden liplatuksen ja siihen kaikkeen sekoittuu kevyt tuulen humina, joka heilauttaa otsakiehkuran pois silmiltäni. Aistin kesän. Nämä kolme ihanaa luonnonkosmetiikan parfyymituoksua ovat kuin luotu hänelle, joka haluaa käyttää luonnollista, ekologista tuoksua. Jokainen näistä on makea, erilainen, mutta silti samaa sarjaa ehdottomasti. Toki kuten huomaat, jo pakkaukset ja pullot ovat samaa sarjaa, mutta myös tuoksuissa se pohjatuntuma on mielestäni saman kaltainen. Sanoisin, että Grenadine on miedoin ja lämpimin, Rose makein ja romanttisin ja Agrume voimakkain ja aistikkain. Kaikki eri tavalla ihania, joten omaa suosikkia en pysty sanomaan. Näitä tykkään nuuhkia pullostakin siltään, kun taas joitakin hajuvesiä ei viitsi haistella suoriltaan niiden voimakkuuden takia. Näissä tasapaino on kohdallaan ja puhtaus ennenkaikkea. 

Haluatko itsellesikin nämä tuoksut? 

Ruohonjuuresta saat vielä hetken -10€ halvemmalla kuukauden aletuotteena nämä, eli hintaan 29,95€. (normaalisti 39,95€). Hinta on voimassa juuri niin kauan, kuin ne Ruohonjuuressa näkyvät tällä hinnalla. Et siis tarvitse alekoodeja minulta. 

Ruusu löytyy TÄÄLTÄ
Grenadine TÄÄLTÄ ja

Agrume TÄÄLTÄ.

Tuoksut saatu Ruohonjuuresta
*) (Antroposofinen lääketiede on 1920-luvulla syntynyt lääkärien harjoittama, koululääketiedettä laajentava hoitosuunta, jolla on erityiset lääkkeelliset ja ei-lääkkeelliset hoidot. Se käsittää kaikki lääketieteen erikoisalat. Ero puhtaaseen koululääketieteeseen on siinä, että todettuja löydöksiä ja oireita tulkitaan siten, että taustalla on hengentieteellisesti laajennetun ihmiskäsityksen näkemys ruumiista, elämästä, sielusta ja hengestä. Antropologiasta voidaankin sanoa , että se merkitsee sananmukaisesti "viisautta ihmisestä" eli "ihmisen tietoisuutta ihmisyydestään".)

*) (NaTrue on eurooppalainen sertifiointielin, jonka tavoitteena on kansainvälisen standardin luominen. Natrue pyrkii lisäämään tietoisuutta luonnonmukaisten ainesosien merkityksestä kuluttajille ja ympäristölle.)


Kommentit

Granaattiomenan tuoksu on ihanan raikas <3
Ihanaa sunnuntaita!
Viltsu Mari sanoi…
Kiitos Outi. Kivaa alkavaa viikkoa sinullekin. Täällä suursiivous käynnissä
Oi, olisipa ihana tuoksutella <3
Viltsu Mari sanoi…
Katja, näitä kannattaa tuoksutella jos vastaan tulee tai tilaa yksi vaikka kotiin. Esim. Granaattiomena jos tahdot keveimmästä alkaa kokeilla.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten olla onnellinen tässä ja nyt? + ARVONTA

Kuka tahansa meistä voisi sanoa haluavansa olla onnellinen, haluavansa kasvattaa onnellisuuden määrää ja pitää kiinni onnellisuudesta kynsin ja hampain. Todellisuus on kuitenkin sitä, että alamäkiä tulee emmekä ihan koko aikaa ole onnemme kukkuloilla. Onnellisuus on mielestäni kuitenkin läsnä myös vaikeampina aikoina, mutta emme näe selkeästi sitä.

Mitä sinun mielestäsi onnellisuuteen vaaditaan?
Oletko onnellinen silloin, jos sinulla on täydellinen terveys, rahaa, kaunis koti ja perhe ja liuta ystäviä, upeita vaatteita ja hieno auto? Vai voitko olla onnellinen, jos jokin noista on vajaa tai puuttuu kokonaan? Ainakin itse olen onnellinen vähemmälläkin kaikkea. On kyllä ihana perhe ja kaunis koti, muttei terveyttä lähellekään eikä kyllä rahaakaan. Olen todella onnellinen jo siitä, että olen saanut vierelleni niin ihanan ihmisen, mitä Murunen on. Yhdessä on helpompaa kohdata haasteita ja suoranaisia umpikujiakin. Ja onnea on sekin, että minulla on lapsi! Ei lapsen saaminen ole itsestääns…

Huhtikuun @inspirationblogi haastaa HAASTE ja ARVONNAN voittaja

Tuu mukaan, Osallistu haasteeseen ja voit voittaa palkinnon joka kuukausi! @Inspirationblogi Haastaa sinut  tekemään käsilläsi. Jollekin se on askartelua, jollekin käsitöitä tai leivontaa, joku tahtoo maalata ja joku ottaa  valokuvia. Kunhan teet sen käsin. 
Toimi näin: 
-Inspiroidu värimaailmasta ja kuvasta -Tee käsilläsi teeman mukainen työ tai ota teemaan sopiva valokuva -Työn tai valokuvan tulee olla ennen julkaisematon ja teemaan tehty.  -Osallistua voit kuluvan kuukauden loppuun saakka -Samalla työllä ei voi osallistua samaan aikaan muihin haasteisiin -Julkaise kuva työstäsi blogissasi -kerro, että osallistut @inspirationblogi haasteeseen.  -Linkitä postauksesi haasteeseen siten, että työsi on linkitettynä, eikä etusivu tai google-tilisi.  Väärin linkitetty työsi ei osallistu arvontaan!  - Voit myös lähettää kuvan työstäsi/valokuvasi minulle meilillä. siitäkin huolimatta kommentoi kuluvan haasteen alle nimesi ja että osallistuit blogittomana.

Arvonta on joka kuukausi aivan kuten e…

Pakko saada lisää!

Mitä muutakaan keski-ikäinen bloggaaja tekisi arkipäivänä kahvikuppi toisessa kädessä, kuin seikkailisi netissä. ;) Ainakin joskus. Ja silloin, kun näin teen, saatan innostua etsimään eri hakusanoilla jotain kivaa uutta luettavaa tai katseltavaa. Ehkäpä Pinterest on niitä katseltavia, joissa eniten seikkailen. Joskus sitten saan jostain kuvasta kimmokkeen, että olisikohan vaikkapa tuollaista tuotetta saatavana Suomessa. 
Kaiveltuani netin suurta maailmaa, törmäsin sellaiseen verkkokauppaan, kuin Blackoutstore, lyhennettynä THEBOS. Olin aivan häkellyksissä, voiko sellaista edes olla. On on. Ihan totta se on.  Esimerkiksi kuvissa näkyvä Huivi - New Horses - maksaa alle 5 euroa! Tosin se on tarjous, mutta silti. Kosmetiikkaa ja kauneuteen liittyviä tuotteita jopa 1,90€ alkaen! Siis ihan mielettömän halpaa! Ja silti hyvää. Kaiken kukkuraksi sovimme yhteistyöstä, ja vinkkaanpa sinullekin, että tilatessasi tuotteita TheBosilta, saat ilmaiseksi valita lahjan koodilla: lahja16

Mitä sanoisit e…