Siirry pääsisältöön

Lactojoy VOI PAREMMIN!


When a lactose became a permitted treat...
Kevät ja kesä ovat kakku-juhlien aikaa. Kermakakkuja, suklaakakkuja, toffeekuorrutteita, jäätelökakkuja... Kakkuja, joita niin mieli tekisi, mutta kun on laktoosi-intoleranssi.

Kyllähän läheiset muistavat jo minun laktoosittomuuteni, muttei kaikkia edes voi velvoittaa muistamaan jokaisen puolitutun allergioita ja yliherkkyyksiä. Meitä ruoka-aineallergisia  ja yliherkkiä on eri asteisia ja sitten ovat he, joille "allergia" on tekosyy silloin, kun ei tykkää jostain, mutta auta armias, kun tarjolla on herkkuja! Nämä erot ovat myös yksi hämmentävä seikka ei-laktoosi-intolerantikkojen maailmassa. Ajatellaan, ettei se yksi kerta nyt niin paha ole, ja pieruja mahtuu maailmaan...

Minun kohdallani laktoosia ei syödä eikä juoda ilman suun kautta nautittuja laktaasi-entsyymejä tai ellei tuote ole vähälaktoosinen vähintäänkin.  Minun kohdallani oireet eivät jää ilmavaivoihin. Ja meitä on monia, aina vaan enemmissä määrin.

Kerron ensin laktoosi-intoleranssista teille, joille se on vieras käsite. Sen jälkeen kerron ilouutisia meille, joille laktoosi on pelottava asia, mutta samalla kielletty hedelmä, jota halutaan maistaa. Jollet siis ole kiinnostunut itse teoria osuudesta, jatka alemmas sinne ilouutisen puolelle. 


Laktoosi 
on sama asia, kuin maitosokeri. Maitosokeria esiintyy maidossa, ellei sitä pilkota prosessin aikana helposti imeytyväksi tai pois kokonaan. Maitosokeri on se, jolle olen yliherkkä. Maitoallergia taas on eri asia, kuin maitosokeri"allergia", laktoosi-intoleranssi. Maitoallergikko ei voi käyttää edes laktoositonta maitoa tai tuotteita, joihin on käytetty mitä tahansa maitovalmistetta. 

Laktoositon tai vähälaktoosinen merkintä tuotteissa
Jollei suoraan lue tuotteen olevan vähä-laktoosinen tai laktoositon, voit nähdä merkintöinä ainakin 
  •  VÄ-LA (vähälaktoosinen)
  •  EILA (Ei laktoosia)
  •  HYLA (Hydrolysoitu laktoosi, eli tuote on vähälaktoosinen)
  •  UHT (ultra-high temperature processing/Iskukuumennus. Laktoosi on pilkottu helposti imeytyvään muotoon.)
  •  MAIDOTON
  •  INTO (Intoleranssi, viittaa laktoosi-intoleranssiin)


Laktoosi-intoleranssi
Maitosokeria eli laktoosia pilkkoo suolessa laktaasi-niminen ruuansulatusentsyymi. Vain pilkkoutunut maitosokeri pystyy imeytymään ohutsuolesta verenkiertoon. Laktaasin puuttuessa laktoosi jää suoleen ja kulkeutuu suolensisällön mukana eteenpäin. Intoleranssi tarkoittaa suomennettuna tilaa, jossa elimistö ei siedä ruoka- tai lääkeainetta. Tässä tapauksessa siis laktoosia.

Laktoosi-intolerantikolle tulee oireita laktoosipitoisten maitotuotteiden nauttimisesta, olipa kyseessä maitojuoma tai esim. leivonnassa tai ruuan valmistuksessa käytetty maitotuote. Laktoosia voi esiintyä maidon lisäksi mm. kermassa, piimässä, jogurtissa, suklaassa, juustossa.. Tai esim. pullassa, kakuissa, riisipuurossa, ... Missä tahansa, mihin on käytetty laktoosia sisältävää maitotuotetta.

Oireet
Yleisimmät oireet ovat vatsan turvotus, ilmavaivat sekä ripuli. Koska jokainen on yksilö ja jokainen sietää eri tavalla laktoosiakin, joillekin lasi maitoa päivässä on ihan ok, mutta joillekin vähäinenkin määrä laktoosia on liikaa. Itse kuulun niihin, jotka eivät voi käyttää tavallisia maitotuotteita ilman laktoosin pilkkojia. Hyla-tuotteitakin vain kohtuudella.

Vaikka yleensä oireet ilmaantuvat 1–3 tuntia maitosokeria sisältävän ruokailun jälkeen, on tässäkin huomioitava oma sietokyky. Omalla kohdallani oireet tulevat vuorokauden sisällä, joskus nopeammin, joskus menee useampikin vuorokausi laktoosin nauttimisesta. Tiedän sen verran omasta puolestani, että oireeni ovat enemmän maitoallergisen oireita, mutta kyllä se silti on laktoosi-intoleranssi minullakin. Liekkö sitten niinkin vaikea tapaus vaiko suolen toiminnan muut häiriöt, mutta harvoin ja vain runsaasti nautittuna laktoosia oireilen lähes samoin tein. Suosittelen siis lääkäriin tutkimuksiin menoa, jos sinulla on maidosta oireita, olipa ne sitten tunnissa tai parin kolmen päivän sisällä.

Omat oireeni ovat voimakas vatsan turvotus, joko ummetus tai ripuli, ilmavaivat, erittäin kovat vatsakivut, verinen uloste ja pahoinvointi tai  joskus jopa oksentelu. mitä enemmän laktoosia nautin, sen pahemmat oireet ovat, ja kuume voi nousta sekä tulla nokkosrokko. Kuten sanoin, omat oireeni ovat voimakkaammat kuin tavallisesti laktoosi-intolerantikoilla. Kaltaisiani on toki muitakin olemassa, muttei onneksi se ole se yleisin oireilutapa. 

Hoito
Hoitona on maitosokerin välttäminen.
Satunnaisesti voi käyttää laktoosin pilkkojia, mutta niihin suoli tottuu helposti, joten jokapäiväiseen käyttöön ja runsaaseen käyttöön en suosittele. Muutaman kerran viikossa voin itse ottaa vaikkapa kakkupalan tai vastaavaa tällä tavoin. Sinulla jos on lievemmät oireet, voit hyvinkin käyttää useamminkin ja enemmän herkkuja.


Minä olen käyttänyt lääkepurkissa myytäviä lääkekapselin näköisiä laktaasi-entsyymejä pilkkomaan laktoosia, jos olen nauttinut vaikkapa cupcaken ihanalla creme-kuorrutteella. On kuitenkin todella noloa ottaa lääkepurkki julkisilla paikoilla esille ja ottaa sieltä kaksi lääkekapselia vaivihkaa suuhun, juoda vettä päälle ja sitten vasta nauttia laktoosista. 

Olen törmännyt siihen, että ihmiset tuijottavat, mitä pillereitä minä purkista otan, jos vaikka olemme syömässä ja edessäni on ruokajuomana olutta. Lääkkeet ja olut.. 
Etenkin, jos joudun vielä nielaisemaan oluen kanssa ne "lääkkeet". Todella noloa! 
Haluaisin huutaa ääneen, että ne ovat vain laktoosin pilkkojia, jotta voin syödä tämän aterian!!! 


Sitä paitsi purkki on sen verran iso, ettei sitä edes kuljeteta näkymättömissä. Ja sitten jos siirrän pillerirasiaan osan, eikä sekään tunnu yhtään sen paremmalta. PILLERI rasia.. Taas mielikuva lääkkeistä... :( 

Mutta tällä on menty ja kaksi kappaletta 5000 FCC kapselia on ollut ihan ok. Ei ihan riittävä kaikkeen hyvään, mutta kyllä sillä pärjää... Ne miedommat olen saanut unohtaa kokonaan.


ILOSANOMA !!

Onko ihan ok riittävä? 
Onko pilleripurkin lääkekapselit ok? 
Onko se ok, että siirrän ne pillerirasiaan? 
Entä se, että nolostun, häpeilen, piilottelen, että minusta kuiskitaan tai tuijotetaan vain siksi että haluan nauttia ateriani?
EI! 

Minulle ja sinulle, joka olet yhtälailla laktoosi-intolerantikko, on riittävä vasta se, kun saamme nauttia huoletta laktoosista ilman epäileviä katseita, nolostumista ja häpeää. Otatpa oluen kanssa tai ilman, mutta pääasia että laktoosi pilkkoutuu kunnolla! 

Nyt meille suomalaisillekin on mahdollista tilata LACTOJOY, jonka logan Feel better on suomennettuna VOI PAREMMIN

Kyllä! Voi paremmin, eli sekä vatsasi suhteen, että hyvillä mielin ilman mitään nolostumisia. Ja tästä minä haluan kertoa sinulle lisää!


Minuun oltiin yhteydessä Saksasta saakka blogini vuoksi. Olin tehnyt postauksillani vaikutuksen henkilöön, joka ehdotti minulle kokeiluun Lactojoy-laktaasi-entsyymejä. Koska minulle samalla kerrottiin, mistä oikein on kyse, innostuin todella. Vaikka suomalaisuus onkin minulle tärkeää, terveysasioissa eritoten on lähdettävä merta etemmäs kalaan voidakseen paremmin. Niinpä Lactajoy saapui minulle ja olen testannut niitä vaikka ja kuinka monta kertaa jo. Tämä on menestystarina käsi sydämellä!


Kaikki aiemmat tietämäni laktaasipillerit sisältävät tarpeettomia lisäaineita kuten polyvidoni, piidioksidi, elintarvikevärit, makeutusaineet jne.
Lactojoy-valmisteen sisältämät ainesosat ovat puhtaita ja vain ne ainesosat, mitä oikeasti tarvitaan tällaiseen tuotteeseen. siitäkin huolimatta Lactojoy on tehokkain tietämäni laktaasi-entsyymi ja toimii minullakin pelkällä YHDELLÄ tabletilla.

Kun katson Lactojoyn pakkausta ja vertaan sitä ns. lääkepurkki-entsyymeihin, kaikki muut ravintolisät näyttävät lääkkeiltä ja antavat intolerantikolle vaikutelman sairaudesta. Lactojoyn pakkaus itsessään on kuin purukumipakkaus tai pastillipakkaus. Tyylikäs, kätevä, siro, käteen sopiva, laukussa helposti mukana kulkeva, tai vaikka taskussa!


Koska laktaasia ei voi saada yliannostusta, liiallinen entsyymi vain pilkkoutuu kehosta kehosta, jos nyt sattuisitkin nauttimaan yhdellä tabletilla vähemmän laktoosia. Lisäksi tabletti on helppo puolittaa, jos otat vaikka vain palan suklaata.

Lactojoyn annos on suurin mitä koskaan on tietooni tullut. 14,500 FCC: n annos yhdessä Lactojoy-pillerissa. Tosiaan tuossa lääkepurkki-pillerissä on yhdessä vain 5000 FCC, jolla en suklaata söisi.
Saatikka brownies-kakkua vaniljajäätelön kera!!! Nyt sekin olisi mahdollista! Itseasiassa jäätelöä olen syönytkin enemmän ja toffeeta ja suklaata ja jogurttia ja voi kuule, kaikenlaisia herkkuja! 


Tämä kyseinen pakkaus on noin 8cm pituinen ja korkeutta n. 3,5 cm. Syvyys noin sentin. Hinta toki kiinnostaa, kun lähdetään tilaamaan Saksasta saakka. Mutta ei hätää. Klikkaa itsesi kauppaan tutustumaan tarjontaan paremmin. KLIK . Helpompi hinnat katsoa, kun valitset hintavalikosta summan alta minkä muun vaihtoehdon tahansa, kuin UK. Esim. seuraavana oleva ES antaa meille tutut eurot.

Minä olen tähän saakka maksanut yli 20 euroa siitä, että saan 100 pilleriä, eli 50 ruoka-annosta. Jäätelön tai suklaalevyn kohdalla joudun napsimaan jopa 4-5 pilleriä. Minusta se on turhauttavaa, mutta minkäs olen tehnyt tähän asti, kun mieli on tehnyt laktoosikakkuja.

Lactojoyn kohdalla todellakin yksi riittää ja verrannollisesti tuo lähin määrä, 45 tablettia maksaa alle 15€. Sillä parilla kympillä saan jo 80 Lactojoyta, eli sanomattakin selvää, kumman valitsen. Tehokkaamman halvemmalla vai miedomman, kaksi kerralla otettavaa kalliimmalla!

Kuten tuolta kaupasta näet, rasia on uudelleen täytettävä, eikä sitä kannata pois heittää. Täyttöpussista riittää vaikka kaverillekin jaettavaksi. Lisäksi Lactojoyta saa suloisissa annospakkauksissa, jos haluat yhden tai kaksi sujauttaa taskuun varalta tai pitää aina mukana laukussa, repussa, työpaikalla... Koskaanhan ei tiedä, milloin pomo tarjoaa kakkua tai käyttekin ystävän kanssa pikaisella latella. Ja kyllä vain, nyt on lupa herkutella myös himon iskiessä suklaaosastolla ja aikuisellahan on lupa pitää namipäivä myös arkena. ;) Tarvitset vain Amazoniin rekisteröitymisen ilmaiseksi ja Lactojoyn. FEEL BETTER! 


Kaikki herkut itse hankittu ja itse syöty. Lactojoyn näyte saatu testiin. 

Kommentit

Onneksi nykyään saa tosi paljon tuotteita laktoosittominakin. Meillä kenelläkään ei ole todettua laktoosi-intoleranssia, mutta masujemme tähden usein kuitenkin ostetaan tuotteet laktoosittomina.
Viltsu Mari sanoi…
Outi, se on totta että laktoosittomien ja vähälaktoosisten tuotteiden määrä on nousussa. Johtuu juurikin laktoosi-intoleranssin yleisyydestä. Silti on tuotteita joita ei voi käyttää ilman laktaasi-entsyymiä tai sitten joutuisi hankkimaan tuotteet muualta kuin marketista ruokaostosten yhteydessä. Ja tosiaan ketään toista en edes voi tai kehtaisi velvoittaa hankkimaan minua varten tarjottavaa ellei se ole ihan ok ja helposti järjestettävissä. Itse tykkään joskus syödä jonkun hyvän jäätelötuutin vaikkapa joita ei juuri niitä Makuja saa kuin tavallisena versiona. Tai suklaa. Joskus ostamme sekoituskarkkipussin jossa suklaata tai Toffeeta mukana. Tumma suklaa on vähän niinkuin eri tilanteessa sitten.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Tervetuloa syksy: Syksyinen atc + TUTORIAL

Luonnon syksyinen kauneus saa ihastumaan itseensä. Puiden oranssit ja punaiset lehdet, keltaiset sienet metsässä sekä upeat muuttolintuparvet, jotka toivottavat hyvää syksyä kiljahduksineen meille Pohjolaan jääville.

Syksy on yksi suosikeistani, sillä syksyisin voi kääriytyä rakkaan kainaloon tunnelmoimaan tähtitaivasta tai lumoutuneena katsomaan iloisena liehuvaa nuotion liekkipatsasta. Pimeällä tuli on niin eriä, mitä valoisan aikaan.


Syksyisin on taivaallista laittaa villasukat jalkoihin ja ylisuuri villapaita ylle. Vetää jo valmiiksi virttyneen ja venyneen villapaidan helma polvienkin yli sohvalla kyyhöttäessäni. Pöydällä höyryää lämmin matcha ja kädessäni on englanninkielinen kirja tai muotisuunnittelupeli tabletilla. Ah, elämää!


Tämä postaus on osa Blogisisaret-yhteisön Tervetuloa syksy-postauksia. Löydät kaikki aiheen postaukset täältä. Teemapostaukset jatkuvat pitkälle lokakuuhun. Pysykäähän kuulolla. Blogisisarista löytyy taitavia eri aihepiireistä bloggaavia naisia ja minulla…