Siirry pääsisältöön

Black & white ja hammaslääkäristä saatua palautetta

Erika, huhuu... Osoite puuttuu! Luethan toukokuun arvonnan voittajat-postauksen sekä meilisi. :)


Tiedätkö, mikä on musta ja tekee valkoiseksi?

Ei se mitään, jollet arvannut. Kaikki selviää sinulle ihan varmasti ennen, kuin olet lukenut tämän postauksen loppuun. 


"Suun puhtauden kanssa ei ole mitään tekemistä."

Olen oikeastaan koko ikäni hävennyt hampaitani sen vuoksi, että ne ovat vinot ja kellertävät. Muovipaikat on tehty myös hammaskiilteeni sävyn mukaisesti, tottahan toki, jotta paikkoja ei huomaisi niin hyvin. Lapsena minulle sanottiin, ettei hampaitani voi suoristaa, aikuisena se tehtäisiin yksityisellä, johon minulla ei ole varaa. Blogiyhteistyötä odotellessa...

Yleisin syy hampaiden ulkoisiin värjäytymiin on tupakointi. Sen lisäksi hampaita värjää kahvi, punaviini, cokis jne, Erilaisia hampaiden kehityshäiriöitä on monella suomalaisella enemmän tai vähemmän. Kiillehäiriöinen hammas reikiintyy herkemmin ja saattaa myös vihloa. Joissain tapauksissa kehityshäiriöitä hampaisiin voivat aiheuttaa myös perinnölliset tekijät sekä jotkin yleissairaudet ja niihin liittyvät lääkkeet ja hoidot. Suun puhtauden kanssa näillä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä.

Hampaita voidaan toki valkaista hammaslääkärissä, ja kotivaalennustakin voidaan käyttää lievästi värjäytyneille hampaille. Mistään Ameriikan smilestä en ole haaveillut koskaan, vaan ihan luonnollisesti puhtaasta, valkeasta pinnasta. Niin ja ne suorat hampaat.. Huokaus. 

Aikuistuttuani olen alkanut piiskata itseäni kaikesta tyhmästä ajattelusta, mikä vain satuttaa minua. Miksi minun pitäisi hävetä hampaitani, kun olen syntynyt tällaisten leegojen kanssa?! 


Kun Ruohonjuuresta kyseltiin, olisinko kiinnostunut kokeilemaan, toimiiko musta puuteriaine hampaideni valkaisussa, olin ihan että HÄH?! Mutta tunnettuna kokeilijana ja ennakkoluulottomana seikkailijana kyseinen musta puuteri tarttui matkaani. Tai siis postitettiin minulle, jos ihan tarkkoja ollaan. Ja ollaanhan me. Eiks joo?!


"Tätä ennen olen kokeillut muutamia kynän mallisia tuotteita postimyynnistä"

Kyseessä on siis Ruohonjuuren ostetuimpiin tuotteisiin kuuluva luonnollinen hampaidenvalkaisuaine, Black & white. Huikean suosion saavuttaneella Black & White-hampaidenvalkaisijalla poistetaan värjäymät hampaista hellävaraisesti ja ilman haitallisia kemikaaleja. 

Tätä ennen olen kokeillut muutamia kynän mallisia tuotteita postimyynnistä, joista ei ole ollut mitään iloa. Päinvastoin, jostain tuli vihlontaa "palkkiona". Toki realistinen olin myös tämän aktiivihiilen kanssa, tuleeko tästä mitään muuta, kuin väriä joka paikkaan ja vihlontaa. Onneksi olin utelias ja sain positiivisen kokemuksen jo ekalla kerralla! 


"en todellakaan aio näyttää hampaitani"

Kun tuotteen saa näytteeksi, miettii, kuinkahan sen esittelisi blogissa, jos se on hyvä tuote. Huonoja kokemuksiahan en edes blogiini laita. Syystä että meistä jokaisella on huonoja kokemuksia jostakin, joten niille en koe tarvetta antaa aikaani sen enempää. Sen sijaan hyville tuotteille haluan näkyvyyttä ja antaa sinullekin tiedoksi.  

Tällaisen hampaiden valkaisuaineen kanssa mietin, etten todellakaan aio näyttää hampaitani. Sen ajatuksen jälkeen läpsäytin lähes välittömästi itselleni korvatillikan ja murahdin: LOPETA!  Jos et pysty muuttamaan asioita, tee niistä huumoria!


"Olin niin innoissani purkin kanssa"

Hommahan eteni siten, että ensin pesin ihan normaalisti hampaani ja huuhtelin. Jos olisin ollut fiksu, olisin ottanut valokuvan ENNEN-hampaista, mutta olin niin innoissani purkin kanssa harjaamassa hampaita, ettei käynyt mielen vieressäkään kuvata. 

Kuten kerroin tuolla aikaisemmin, hampaani ovat olleet kellertävät lähestulkoon aina. En tupakoi, enkä juo Cokista, mutta kahvia juon ja teetäkin, punaviiniä lasillisen joskus ja lääkitys on rankka. Hampaani ovat olleet aina helposti reikiintyvät ja lohkeilleetkin sieltä täältä. Kynävalkaisuilla ei ole vaalennusta tullut silmin nähden koskaan. 

Black & White-puuteri toimii siten, että kastat hammasharjan hellästi puuteriin ja alat pestä hampaita ihan normaaliin tapaan. Ja siis puhtaat hampaat, sillä kyseessä ei ole pesuaine, vaan valkaiseva tuote. Harjaa kevyesti muutaman minuutin ajan ja pidä suu kiinni koko harjausajan. Huuhtele suu huolellisesti. 

Black & White-hampaidenvalkaisija on kookospähkinän kuoresta valmistettua 100% aktiivihiiltä. Siinä ei ole mukana muita aineita.


"Hammasharjankin sain pestyä puhtaaksi"

Aktiivihiili imee itseensä jopa tuhatkertaisesti oman massansa verran haitallisia aineita, myrkkyjä, kemikaaleja ja likaa. Yhdestä pienestä purkista riittää noin 90 valkaisukertaan hiilipulveria, eli todella riittoisaa tavaraa!

Jos katsot kuvia tarkasti, huomaat, että hampaissani oleva kellertymä on Black & Whiten ansiosta laikukas, eli jo eka kerta on antanut tuloksia näkyvästi! Se, mistä myös tykkään tässä, niin vaikka purkissa tuote on puuteria, suussa kostutettuna se on jokaisessa hammasvälissä myös. Black & whitea käytetään päivittäin, tai kunnes huomaat värjäytymien kadonneen kokonaan/riittävästi. 

Ja hei, hiili ei värjännyt suutani, ikeniäni, ei kieltä eikä edes lavuaaria! Hammasharjankin sain pestyä hiilestä helposti puhtaaksi juoksevan veden alla. Eli nyt ollaan sellaisen tuotteen äärellä, joka on minulla pysyvästi kylppärissä tästä lähtien! 


"Seuraavana päivänä  hammaslääkäriin. olenko tuhonnut kiilteeni aktiivihiilellä"

Seuraavana päivänä minulla oli hammaslääkäriin aika. Nyt selviäisi, olenko tuhonnut kiilteeni aktiivihiilellä vai onko kaikki ok? Hampaani käytiin läpi yksi kerrallaan ja poistettiin hammaskiveä. Sitä ei aktiivihiilellä sentään pois saatu. Sen sijaan hampaistani sanottiin, että ovat puhtaammat kuin edelliskerralla (vaikka puhtaat olivat silloinkin) ja keltaisuus on vähentynyt hieman. Hampaani olivat kaikin puolin hyvässä kunnossa sitä hammaskiveä lukuunottamatta ja paria alkavaa reikää, jotka olivat tiedossa jo aikaisemmin. Toisin sanoen, Black & White ei ole tehnyt pahaa, mutta hyvää senkin edestä!

Huomaathan, että hampaidenvalkaisujauhe on ominaisuuksiltaan pöllyävää ja hyvin hienojakoista. Avaathan purkin siis erityisen huolellisesti ja varovasti, ettei jauhe avatessa pöllähdä ei-toivotusti. 

Pr sample: Black & white, Ruohonjuuri 19,95 € 

Kommentit

Näyttää kyllä hurjalta, mutta jos se kerran toimii, niin miksikäs ei!
Ihanaa keskiviikkoiltaa Viltsu <3
Piiuli sanoi…
Mulla on kans samaa jauhetta. Malttamattomana kaverina en ehtinyt mitään ohjeita lueskella ennen testaamista, ja nauraa räkättäen harjasin hampaita suu auki. Mustien roiskeiden peitossa oli sitten pusero, lavuaari ja peili! :D No oma mokani se oli, mutta kyllä nauratti! Hyvä tuote kyllä, sille peukku. :)
Nanna sanoi…
Ihan pakko hankkia! Minun mielestäni sun hampaissa ei ole kyllä mitään vikaa;)
Näyttää hurjalta. Kaikkea ne insinöörit keksii :D
Mulla on luonnostaan aika nolon kellertävät hampaat. Saisikohan toi hurjan näköinen tökötti niitä vaikeammaksi!? Täytyy varmaan uskaltaa ja kokeilla. 😊 Eihän se hampaan luonnollinen väri tietty varmaan muutu, mutta jos kaikki ylimääräinen väri lähtee, niin eiköhän siitäkin jo tule eroa. Kiitti vinkistä!
Viltsu Mari sanoi…
Piiuli, hah just mitäpä sitä ohjeita lukemaan... hih hih.
Viltsu Mari sanoi…
Nanna, no mutta kiitos. Olen varmaan liian lähellä näkemään niitä kauniina.
Viltsu Mari sanoi…
ENKULI, näyttää hurjalta mutta on turvallista. Mielummin laitan suuhuni luonnon vilkaisevaa ainetta kuin kemikaaleja. Kiitos insinöörit. :)
Viltsu Mari sanoi…
Minna, voit yllättyä positiivisestikin. Ei tiedä kokeilematta. Kovin Pinttynyt väri lähtee hitaasti mutta se helpommin irtoava nopeasti. Koskaan en ole saanut tuloksia muilla aineilla näin.
Jenni sanoi…
Mulla on vastaavaa tuotetta ja on kyllä valkaissut kahvikissan hampaita huomattavasti. Purkin kanssa saa tosiaan olla varovainen, minä onnistuin tiputtamaan omani lattialle ja siinä oli kuule kova siivoaminen :D
Viltsu Mari sanoi…
Jenni, eikä!! Mä en kestä! En voi edes kuvitella miltä teillä näytti silloin! Huh huh! :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen Junk Journal?!

Ystäväni, sielun sisareni, joka on kuin aurinko harmaana päivänä tai kukkaketo hiekkadyynillä. Hän saa hymyilemään, nauramaan, itkemään ilosta ja inspiroitumaan kaikesta uudesta ja kiehtovasta. Ystäväni saattaa olla hiljaa hetken, aivan niinkuin minäkin, mutta silti heti seuraavalla kerralla voimme avata salaisuuksien kammiomme ja kuiskata toisillemme sydäntämme raapivia ajatuksia. Hän on jopa lähettänyt enkelienergiaansa minun vuokseni auttaakseen ihan vaan siksi, että välittää. Hän välittää isolla sydämellä ja koko perheestäni. Ja kaikki ne, mitä tunnen häneltä, tunnen myös häntä kohtaan. 
Japanilainen sananlasku sanoo: Ihaile kirsikkapuun kukkia nyt, myrskytuuli saattaa tempaista ne yön aikana mukaansa. Tuo kaunis ajatelma tuli mieleeni katsoessani satumaisemaa kortissa, jonka ystäväni minulle lähetti. Ihailen ystäväni taiteellisuutta, ystävällisyyttä, sielukkuutta.. Ihan kaikkea sitä hyvyyttä, mitä hänessä on. Minulle hän ei ole itsestäänselvyys, kuten ei kukaan muukaan lähelläni…

Sormet siis laitetaan tuosta reiästä sisään...

Se ei liene tule yllätyksenä, että meidän perheessä kissapojat ovat ne, jotka kaupassa ekana tulevat mieleen, jos ajatellaan jotain "extraa". Siis leluja, tai yleensäkin tavaroita. Ja koska pojat ovat niin rakkaita, on heille oltava vain parasta. Siksi Petpuun kautta hankittu kerrossänky onkin osa sisustustamme ja poikien arkea. se paikka, jossa loikoilevat ja nukkuvat iltaunet, seuraavat meitä palvelijoita ja leikkivätkin yksin tai kaksin, kuten kuvassa. En tiedä, mitä olisin sitten tehnyt, ellen saanut Petpuun kautta kerrossänkyä, sillä se oli niin kauan haavenani. Halusinhan tasa-arvoisen nukkumapaikan pojille ja pehmeän, viihtyisän, kauniis ja toimivan kaiken lisäksi. Kiitos siin Jyväskylän suunnalle todellisesta asiakaspalvelusta ja hyvästä työstä. 

Tuossa lopussa mainitsin adjektiivit: pehmeän, viihtyisän, kauniis ja toimivan ja tästä päästäänkin aasinsiltaa pitkin hyvin kuvaavaan meikkiharjasettiin. London Pride on tehnyt upean kullanvärisen meikkiharjasetin, jossa l…

Supervihreä taikajuoma

Ei siitä nyt niin kauaa ole, kun ajattelin, että kaikki Superfoodit ja viherjuomat sun muut terveystuotteet ovat ihan huuhaata. Riittää, kunhan syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ajattelin, ettei ole mitään järkeä ostaa purkissa jotain pöperöä ja kertoa sen terveysvaikutteista samalla, kun käyttää kaiken maailman dieettejä ja ruokavalioita. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, voin myös reilusti sanoa olleeni väärässä ja muuttaa mielipiteeni. Kiitos siitä ehdottomasti kuuluu Ruohonjuuren verkkokaupalle sekä niille terveystuotteille, jotka minua ovat auttaneet. Esimerkkinä tämä Puhdistamon Supervihreä. 


Supervihreä on nimensämukaisesti vihreää jauhetta ja ihan super tuote. Minulla on kokemusta nuoruudestani spirulinasta, joten luettuani tämän purkin tuoteselostetta olin innoissani. Spirulinahan minulla tehosi laihduttamisessa silloin kauan sitten ja tässä viherjauheessa spirulina on osana. Laatukamaa siis! Kaikenkaikkiaan jauhe sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chl…