Heinäkuun piiras


Taikina:

3-4 dl vehnäjauhoja
100 g voita
4-5 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa

Täyte:

0,5 dl parmesaania raasteena
4 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl kermaa
1 tl inkivääriä
1 rkl voita
3 rkl sokeria
2 rkl korppujauhoja

Koristeluun tomusokeria
Meillä heinäkuun piiraan kanssa oli omatekoista mansikkahilloa. Nam! Toimii todella! Paljaaltaan ei ollut ihan niin hyvä, mutta hillo kruunasi ihanaksi!

1. Sekoita täytteen ainekset
2. Tee piirakkapohja. Nypi voi, suola ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaksi. Painele taikina voideltuun uunivuokaan.
3. Lisää täyte ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja koristele tomusokerilla.

Alkuperäisessä ohjeessa  pintaan sivellään sokerilla maustettua ruusuvettä. Sitä löytyy etnisistä kaupoista. Voit korvata ruusuveden sokerivesikuorruteella. Piirakka itsessään ei ole kovin makea. Me korvasimme mansikkahillolla, mikä oli makeaa. :)




Kommentit

jipe sanoi…
kiitos korteista ym. tulivat tänään.
mate sanoi…
Aijai, mitä herkkua teillä on syöty. Ihan vesi kielelle herahti :)
Vilimarika sanoi…
Suosittelen! Ja kuten ohjeestakin huomaa, tarvikkeet ovat ihan perusjuttuja ja edullisia. Parmesaaniakin oli aiemmasta ruuasta, joten ostettiin vain kerma ja inkiväärijauhe. Eikä inkiväärijauhe todellakaan jää käyttämättä. Nimimerkillä hulluna Inkkuun. :D
Ihanaa herkkua, jo silmänruokanakin kaunista. Varaan pyytämäsi kortit ja katselen vaihtareita illalla töiden jälkeen.