Jonnet


Tiedättehän nykyajan "Jonnet"? Ne kuutosluokkalaiset reppuselässä kauppaan astelevat pikkupojat, jotka nakkaavat reppunsa kaupan eteisaulassa oven eteen. Reppujen yli pitää sitten hyppelehtiä ja hieman potkaistakin syrjempään. "Jonnet", jotka parveilevat pienissä ryhmissä karkkihyllyllä tai energiajuoma-osastolla. Ovat selkeästi sosiaalisia ja etenkin muiden "Jonnejen" kanssa viihtyviä. "Jonnet" tunnistaa myös lippalakista päässä ja kovasta, kimakasta äänestä, mikä vielä tuossa iässä kimittää lapsen korkealla saundilla. "Jonnet" puhuvat yleensä karkeista, koulun välitunneista ja EEÄSSÄSTÄ. myös erilaiset lyhenteet kuuluvat sanavarastoon, kuten ÄXDEE(XD), Kaksoispiste dee (:D) Tai WEE TEE ÄF kysyvästi(WTF?).  Lause voi kuulostaa vaikkapa tällaiselta erikoiselta puheelta:

OMG-LOL-WTF-MEIÄN ELÄMÄ PYÖRII Ceeässäs. 
Suomennettunahan tuo lause kuuluisi näin: 
Herttinen sentään! Paljon naurua! Mitä vittendaalia? Meidän elämän pääasia on konsolipelit.

"Jonnet" ovat maapallon ehkä energisin ja kenties kovaäänisin ryhmä. Hilkulla ainakin äänensä kanssa päihittämässä pissis-ryhmät. "Jonnejen" energisyyden takaavat sokerihumala, joka saadaan ostamalla joka päivä repun täytteeksi suklaapatukoita, makeispusseja ja tikkareita. Mihin nyt viikkorahat riittävätkään. Ja lisäksi energiajuomien tuoma yliannostus energisyyttä. 

Energiajuomissa ollaan tarkkoja. Ihan mikä tahansa ED tai Rodeo ei kelpaa, vaan nimenomaan "Jonneille" Pitää olla juhlava ja pyhä juoma: ES, eli Euro Shopperin energiajuoma. Se on Jonneille edullinen ja maistuva pyhä juoma. Jos nyt sattuisi niin huolestuttavasti käymään, ettei tätä kultaista EEÄSSÄÄ saa kaupan valikoimista, niin sitten ostetaan arkisempi versio, eli MEGA FORCE. Merkkiuskollisuus on tärkeää. Ehkä kolmantena, jos ei muu auta, menee MAD CROC.

Tähän väliin "Jonne video". Huomatkaa, että Jonnet saavat jopa kulkea mopoautolla!



Arvosanat 2/5... Hmm... Jonne hieman lannisti muiden Jonnejen kultajuomaa. 

Jonnet myös pärisevät, kun ovat juoneet tuota eeässää tai mitä tahansa muuta energiajuomaa. Pärinä lisää sitä Jonnejen energiaa ja melutason voimakkuutta. Jonnejen pärinä on jotain ihan omaa luokkaansa. Se, mistä ja kuinka se pärinä oikein tulee, on mysteeri. Joidenkin mielestä se tulee mopojen pärinästä. Joidenkin mielestä taas Jonnejen omasta suusta. 

Hupparit, lippalakit, mopo, reppu, ES ja karamellit. Ryhmä ja kova ääni. Siinä muutama Jonnejen tunnusmerkki. 

Jonnejen vanhemmat ovat kyllä kieltäneet lapsukaisiaan juomasta energiajuomia ja syömästä epäterveellisesti, mutta kukapa Jonne sitä haluaisi olla epäsuosittu ja epätrendikäs? Niinpä Jonneja saattaa tavata myös esim. Parkkipaikoilla autojen takana juomassa energiajuomaa puoliksi toisen Jonnen kanssa ja samalla kimittävän siellä, että "Äkkiä, juo äkkiä! Faija tulee jo tuolta". salajuoppoja siis ovat myös osa Jonneista. 

Se, miksi tein "Jonne"postauksen, niin ihan sen vuoksi, koska olen niin monet kerrat törmännyt tähän ilmiöön kaupoissa ja kaduilla. Niitä on kaikkialla! Polkupyöräileviä tai mopoautoilevia Jonneja. Huh huh! Jonnejen uskomaton ryhmä ansaitsee oman postauksensa! Vaviskaa muotiblogit! 




Kommentit

Tuula sanoi…
Hiukkasen vanhemmat sitten vaativat nimenomaan ED-merkkiä. Ainakin täälläpäin. Työpaikan vieressä kun on amitsu, niin etenkin ED kulkee!
Phedra sanoi…
Minusta olisi hyvä, ettei noita energiajuomia myytäis alle 16 vuotiaille ollankaan! Ihan turhia hömpötyksiä!!!