Samikset lopuillaan

Kesäkuun sama asia eri muodossa alkaa olla lopuillaan kesäkuun suunnatessa heinäkuuta kohti. Vielä kuitenkin herkutellaan samixilla, eri muodoissa. :)

Letut

Jälkiruokien aatelistoa lienee letut, lätyt, flädärit, räiskäleet, blinit... Mitä nyt kukanenkin haluaa käyttää tästä herkusta nimenä. Kerrottakoon, että virallisesti bliniksi kutsutaan pikkuisia, kaupan pinaattilettujen kokoisia lettuja. Pohjanmaalla ainakin nämä kuvassa olevat ovat lättyjä ja virallisemmissa ruokaohjeissa letuista puhutaan. Sillä nyt ei ole merkitystä, mikä se sitten on kellekkin, kun tiedetään, että samasta asiasta puhutaan joka tapauksessa. 

Meillä on lettuja paisteltu useamman kerran niiden edullisuuden ja maukkaan maun vuoksi. Kaiken lisäksi letut ovat monipuolisia, sillä niitä voi syödä siltään tai hillojen kanssa, kermavaahdolla tai jäätelöllä tai sokerilla. Myös suolaisen saa tehtyä täyttämällä vaikkapa jauheliha-riisiseoksella tai kinkulla tms. Niihin ei vaan kyllästy koskaan! 

Mango Lassi

Jälkkäreistä ehdottomasti tämän kesän suosikkimme on smoothiet, pirtelöt ja fruitiet. Johtuen ihan siitä, että saimme hankittua teharin ja olen dieetillä ja vielä siksikin, että tollanen välkkäri vaan on ihana! mennäppä ostamaan se jostakin, niin saan pulittaa useita euroja! Kotikonstein saan milloin tahansa tehtyä ja pärjään päivän yhdellä lasillisella. Hintakaan ei päätä huimaa. Esim. Fruitiessa käytän jäitä ja vesimelonia. Halpa ja terveellinen. Smoothieen lisään maustamatonta jogurttia ja melonin sijaan marjoja. Pirtelössä on marjat/hedelmää, jätskiä ja maitoa sekä jäitä. kaikki siis samantyyppisiä, mutta hieman erilaisia. Ei tule turhaa sokeria ja rasvaa, kun itse valitsee raaka-aineet. Halutessani lisään pellavansiemenrouhetta lusikallisen, niin siinä on sitten kuituja samalla.

MansikkaSmoothie

Minun herkkumaha on aina tyhjä. Sinne mahtuu herkkuja milloin tahansa. :) Olen sallinut itselleni herkut, joten himoa ei tule eikä repsahduksia. Paino laskee, kun syö monipuolista ruokaa ja herkkujakin, kunhan määrät ovat kohdallaan. Suolaa ja rasvaa välttelen. En liikaa, vaan sopivasti. Yksi tärkeimmistä asioista dieetissäni on se, että en ole oikeastaan edes laihiksella! Olen vaansaanut hoidettua kroppani siihen kuntoon, että esim. kilpirauhasarvot ovat kohdallaan ja aineenvaihdunta pelaa. Ei ole turvotuksia. :) Vihdoinkin!




Kommentit

Tuula sanoi…
Minun illan herkku: mansikkamaito
Vilimarika sanoi…
En yhtään ihmettele. ;)