Anonyymit robotit

Jos rajoitat valintasi vain siihen, mikä näyttää mahdolliselta ja järkevältä, kadotat samalla yhteyden siihen mitä todella haluat, ja kaikki mitä jää jäljelle, on kompromissia.

- Robert Fritz


Hetkellisesti oli poissa tuo kommenttilaatikon vahvistusviesti-systeemi, mutta tiedätkös, että Anonyymit kaiken maailman penispumppuineen ja porche-tarjouksineen hyökkäsi taas tänne Inspikseen, joten ei auta muu kuin ottaa takaisin se vahvistettava kommentointi. Pahoittelen! Poistan sen sitten, kun uskoisin anonyymien kadonneen täältä. 

Eteläafrikassa Babemba-nimisellä heimolla on mielenkiintoinen tapa ratkaista yhteisössä ilmenneet ongelmat.

Kun joku heimon jäsenistä käyttäytyy vastuuttomasti tai epäoikeudenmukaisesti, hänet eristetään kylän keskustaan mahdollisimman näkyvälle paikalle.

Koko heimo lopettaa työn tekemisen ja kaikki kyläläiset kokoontuvat huonosti käyttäytyneen jäsenen ympärille. He puhuttelevat syytettyä yksi kerrallaan positiiviseen sävyyn! Ei tuomiten, vaan muistellen kaikkia hyviä asioita, muistoja ja tekoja, joita tämä syytetty on tehnyt.  Luonteenpiirteitä ja kaikkea hyvää! Mitä yksityiskohtaisemmin, sen parempi.  Seremonia saattaa kestää useita päiviä kerrallaan. Lopuksi pidetään juhlat, jossa huonosti käyttäytynyt jäsen toivotetaan jälleen tervetulleeksi heimoyhteyteen.

Tällaista toimintaa voisimme käyttää mekin nyt tätä anonyymi-robotti-härpäkettä kohtaan ja toivottaa hänet tervemenneeksi muualle. Pois. Anonyymit robotit, tai lähinnä ne henkilöt, jotka ovat näiden hyökkäysten takana, voisivat taidonnäytteitään käyttää ihmisten hyväksi. Onhan heillä tietoa ja taitoa käsitellä erilaisia tietokoneohjelmia. 

Juhlitaan sitten, kun robotit ovat romukopassa. Laitan arvontaakin pystyyn jostain aikaa. Suunnittelen nyt ensin, että kuinka ja miten. Palkinto onkin jo odottamassa. ;)


Kommentit