Huipulla tuulee




Olemme saaneet vihdoinkin lunta maahan. Ei paljoa, mutta kuitenkin. Mielestäni talveen kuuluu lumi ja pakkaset. Ei sitä tarviis ihan 35 astetta olla, mutta joku 10 astettakin olisi ihan kiva talvipakkanen. Taidan olla niitä harvoja, jotka tykkäävät vuodenajoista ja juuri siitä ajankohdasta, mitä eletään, eikä niin, että talvella huokaillaan kun on kylmää ja loskaa ja liukasta, että olispa kesä ja kesällä huokaillaan, että liian kuumaa, liian kuivaa ja liian paljon itikoita, olispa talvi. 


Talven kohokohtia ovat vaikkapa ulkoilu ja nuotiolla istuskelu. Nuotiolla voisi juoda lämmintä teetä, kahvia tai mehua. Paisteltas makkarat ja jälkkäriksi vaahtokarkit.  Kotiin päästyämme saunaan sen jälkeen. On tainnut noita nokinenäkin käydä talvisaikaan lennolla ja luuta jäätynyt poikki. ainakin kahvipannu nökötti puun oksalla niin kauniisti kiikahdellen. 


Harvemmin sitä laavuilla käy niin, että valita sa, kumpaan laavuun istahtaa. välillä taas törmää kotaan, josta puuttuu seinä. Sitä miettii, onko se sittenkään kota, vaikka sitä kodaksi sanotaankin. No, niin tai näin, viihdyn nuotiolla. 

Meidän ulkoiluretkemme varrella löytyi myös käsityötä. Penkit on tehty moottorisahan käyttöä harjoitellessa. 


Ihan niinkuin pöllöperhekin. 



Mieleeni tuli myös ajatus siitä, kuinka toisilla ei ole ketään. Ovat täysin yksin. Ei sukulaisia, ei ystäviä. Ei yhtään ketään, kuka välittäisi. Ei ketään, kuka sanoisi, että tykkään susta. Tai joka joisi kahvit saman pöydän ääressä tai soittaisi. Ei ketään, kelle jutella, kertoa salaisuuksia, nauraa tai käydä kalalla. Osalle se voi olla oma valinta, osalle olosuhteiden pakkoa. Osa ajautunut ajallaan tilanteeseen, osa ei sitä niin haluaisi edes. Yksinäinen oli tuo mökkikin. Ränsistynyt paikoilleen. Ei kenellekkään kelpaava. 


Kuvissa eilispäivän puuhia kätköilyreissulta.  Tänään puuhailtiin shoppailuretkellä. Käytiin tutkimassa Pentikin kauppaa ja Prismaa, joihin meillä on lahjakortit. Käymme vielä toisessakin Pentikissä ja mietimme sitten, mitä ostamme. 

Minulla on tällä hetkellä aika monta projektia käynnissä ja yritän saada valmiiksi niin atc:t, jotka olen luvannut tehdä kuin enkelitkin. Kynäpurkin ja kortit. Vihkosen ja vaikka ja mitä muutakin. Ei ole tekemisen puutetta. Hyvä niin. 

Huomenna uusi päivä ja uudet retket. 


Kommentit

Anonyymi sanoi…
Moikka!Pitikö tammikuussa jotain askarrella?Mulla niin jumissa konekkin..että.. Nea