Timanttiset uutiset

Olen elämäni aikana saanut useita kultakoruja lahjaksi. Esim. ristejä kaulaan ja korvakoruja korviin. Olen ollut kihloissa ja naimisissa ja sittemmin eronnutkin. Voin siis sanoa omalta osaltani, että kultaa on nähty, mutta olen minä myös hukannut ! Ei siis ihan ventovieras materiaali ole minullekaan.

Muistan yhdenkin kauniin rannekorun, minkä sain lahjaksi. Sen lukko meni rikki työpaikalla ja tipahti ranteestani. Etsin sitä korua enkä löytänyt. Kysyin sitten siistijältä, voisiko hän palauttaa sen löytäessään. Siistijä tarkisti vielä, onhan se varmasti kultainen koru?! Kyllä on. Vastaus oli: Sitä et sitten koskaan tule saamaan takaisin... Enkä saanutkaan. :(

Näiden kaikkien vuosien aikana, mitä minäkin olen tätä maailmaa kansoittanut, on siis kultaa kertynyt hieman ja osa sellaista, etten niitä käytä enää koskaan. En mitään exien sormuksia tai parittomia korvakoruja todellakaan aio käyttää. Siispä lähdimme Murusen kanssa kyselemään kultasepän liikkeistä, miten kannattaisi toimia.

Kysyimme vaihtoehtoina sitä, että jos myymme romukultana kaikki pois. Otamme rahana. Tai jos vaihdamme johonkin muuhun. Ja jos vaikkapa korvakoruista ja sormuksista saisi ne timantit ja muut kivet itselleen?

Ihan järestään meille kerrottiin, ettei kiviä ja timantteja saa takaisin. Ne lähetetään kultasepälle ja jäävät sille tielleen. Niiden paino vähennetään korujen painosta ja hyvitetään kullan hinta. Hinnoissa oli huomattavia eroja, jopa 5 euroa eroa grammahinnoissa! Joku ei osannut sanoa laisinkaan hintaa, vaan kierteli ja kaarteli sen minkä kerkesi. Uskomatonta!
Ja nimenomaan pitäisi vaihtaa tuotteisiin, jotta saisi parempaa hyvitystä.
Joku kauppa jopa alkoi niin hidastellen tutkia korujen karaatteja ja väitti niitä leimattomiksi, että päätimme poistua koko kaupasta.

Vielä oli yksi liike käymättä, joten astelimme Timanttisille Kuopiossa. Ihan sama korukasa mukanamme ja samat kysymykset esitimme. Vastaukset hämmästyttivät meitä, mutta tällä kertaa positiivisesti!
Kullan hinta oli kaikista suurin ja ihan ilman vaihtojakin. Vaihdossa tietysti enemmän. Lisäksi he palauttavat aina ne kivet, jotka koruista irroitetaan, jos vaan asiakas ne haluaa! Eivät he niillä mitään tee! Itseasiassa Eräs kultaseppä muualla kertoi, että heidän firmassaan uusiokäytetään asiakkaan kivet!!! Ne, mitkä asiakkaalta on otettu ilmaiseksi!!! Ei hyvää päivää!

Timanttisilla kohtelu oli asiallista, mielekästä ja arvokasta. Lisäksi saimme kivet takaisin ja parhaimman hinnan kullasta, mitä muualta. Nyt siis voimme halutessamme käyttää vanhat kivemme itse tai pitää ne muistoina tai mitä tahansa! Nyt olemme muutamaa grammaa kultaa kevyemmät, mutta ehdottomasti onnellisemmat!

Timanttiset, Kuopio!
KIITOS!



Kommentit