Onni on pieniä asioita


Muistan mummolani leivän ja pullan tuoksuisena. Muistan suuren leivinuunin ja punaisena hohtavat kekäleet. Muistan, kuinka mummo työnsi hiilet arinaan ja laittoi leivät paistumaan. Ja se sulan voin tekemä puro uunituoreen leivän pinnalla!
Minun mummolani oli maaseudun rauhassa. Toista mummolaa en koskaan ole nähnyt tai kokenut. Siksi tämä maaseudun mummola oli kaikki kaikessa.

Maalaishyvää leipää saa edelleenkin, vaikken kuitenkaan oman mummoni leipomana. Pågen leipoo spelttijauhoista, kaurasta ja taikinajuuresta mehevän maalaisleivän rakkaudella leipää kohtaan. Ammattitaidolla ja lämmöllä. Ropsauttaapa joukkoon vielä pellavansiemeniä ja vehnänalkioitakin.  Siksi yhä edelleen pääsen näihin samoihin lapsuuteni muistoihin ruokapöydässä.



Speltti on tanakamman makuista, kuin perus vehnäjauhoseos. Tuntuu kuin leipä olisi paksumpaa. Itse tykkään paahtaa rapeaksi ja juustoa päälle.

Onko speltti sinulle tuttua? 



Jälkiruuaksi kahvin tai teen kanssa isosta pussista Emma-täysjyvä korppuja. Tai siis yksi. Täysjyvä-korput ovat niin tanakkaa tavaraa, että yhdellä saa jo siltäänkin mahan täyteen. Pitävät nälkääkin loitolla kivasti. Kyllä tämän mielummin ottaa päivällä, kuin keksin, joka ei täytä vatsaa.
Emma Täysjyvä ei ole sokerikorppu, vaan nimenomaan välipalakorppu.



Onni on pieniä asioita. Vaikka vain ihana korppu kahvitauolla, ja päivästä on helppo nauttia. Tai kun tarvitset lisäenergiaa, herkullinen korppu pelastaa hetken. -Pågen-


p.s. muista osallistua arvontoihin! Aika alkaa olla lopussa! Blogissa arvotaan Kuukorennon suitsukesetti sekä minun omakustanteinen luomiväri. FB:ssä mascara!

yhteistyössä pågeninin kanssa

Kommentit

Speltti on tuttua vain puurona. Spelttipuuro on ihan parasta puuroa, varsinkin kun sitä on hauduttanut päälle tunnin.
Kivaa iltaa Viltsu <3
Outi, Puuroa voisi kokeillakin.