Papusoppaa


Kun katson jääkaappiin, huutaa se tyhjyyttään. Valo palaa vielä sentään. Pakastimessa on jotain, lähinnä kasviksia. Broikkua sentään on, mutta ainako risottoja? Kaikkea on vain jämä, joten luovuus koetukselle. Ja tästä luovuudesta ja nälän tunteen poissapitämisestä syntyi kasvis-broileriwokki. 

Kasvis-broileri-wok
hieman kaikkea:

pinaattia
herneitä
porkkanaa
maissia
paprikaa
sipulia
valkosipulia
vihreitä papuja
mausteita (suolaa ainakin)

nuudeleita
soijakastiketta
broilerin lihaa

Ohje: 

Laita nuudelit kiehumaan, mausta vesi suolalla
Kypsennä broilerin palaset
Sekoita kasvikset (porkkana ja sipuli jne suikaleina) keskenään wokkipannulle ja kypsennä ne siinä. Mausta kasvikset suolalla (muilla mausteilla) ja lisää broileri ja valutetut nuudelit sekaan. 
Sekoita sekaan hieman soijakastiketta
 Tarjoa

vinkki: voit tarjota wokkia siltään tai lisukkeena  tai laittaa kaveriksi esim. omatekoista kermaviilikastiketta. Sovella oman makusi mukaan -ja ennenkaikkea jääkaapin antimien mukaan. ;)


Toisena päivänä oli mausteisempaa ruokaa ja tarjolla Bulgur-papupataa. Tämän ruuan valmistus aloitettiin jo edellisenä päivänä, sillä voipavut vaativat 12 tunnin liotuksen ensin ja sitten vajaan tunnin keittämisen. Vasta sitten voi lisätä wokkiin.  Bulgur löytyy lisukkeena myös aiemmin postaamassani jutussa. 


Meillä voipavut ovat Urtekramin valikoimasta ja hyvin helppoja käyttää, sillä ohje tulee pussissa mukana. Lisäksi pavun koko on suuri, eli hyvinkin ruokaisa. Makukaan ei ole millään muotoa voimakas tai paha, eikä nimensä mukaisesti voin makuinen, vaan hyvin perus papuisa ja ehkä himpun kermainen. (Onko sellaista sanaa olemassakaan, kuin perus papuisa?! :D )
 Meillä puolikas pussi riitti kahdelle aikuiselle kolmeksi päiväksi tällaista Bulgur-papupataa. 


Mielestäni voipavut ovat hauska lisä ruokaisuutensa lisäksi sekä proteiinin, kuidun ja hiilihydraatteja runsaudensarvi. Voipavut näyttävät hauskalta ruuassa, joten lapsetkin innostunevat helpommin.

vinkki: Sopivat hyvin keittoihin, pataruokiin sekä marinoituina kylmiin salaatteihin. Urtekram opastaa käyttämään myös jauhettuna öljyn ja mausteiden kanssa dippinä vihanneksille ja lihalle .


Jälkkärin ei aina tarvitse olla kiisseleitä tai vanukkaita. Jälkkäri voi ihan hyvin olla vaikkapa aurinkokuivattuja taateleita. Nämä kivettömät taatelit sopivat hyvin myös omatekoisen myslin joukkoon pilkottuna. Kaveriksi kelpaa erinomaisesti myös aikaisemmin esittelemäni SPELTPOPSit


Tahdon vinkata myös Täysjyvämaissijauhon Urtekramilta. 
Kokonaisista maissinjyvistä jauhettu auringonkeltainen jauho sopii niin vauvan puurolle, gluteenittomaan leivontaan kuin tortillojenkin valmistukseen. Ihanan puuron saat kädenkäänteessä, sillä 

Maissipuuro
1 dl maissijauhoja 
 3 dl vettä
 (suolaa maun mukaan) 

Keitetään miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen VAIN 5–8 minuuttia. 
Tarjoillaan esim. rusinoiden tai taatelipalasten kera. 

Ohjeen otin Urtekramilta.
Urtekram on niin sisäisesti kuin ulkoisestikin nautittavien tuotteiden laatumerkki ja hyvinvointia edistävä tuotesetti. Muistanet vielä Urtekram-viikon, jolloin esittelin Urtekramin Aloe vera-tuotteita ulkoiseen käyttöön?! Nykyisin jo moni isompi marketti myy Urtekramin tuotteita. Myös mm. Ruohonjuuri. Jälleenmyyjät löydät TÄÄLTÄ




Kommentit

Unknown sanoi…
Nyt rupesi nuo voipavut kiinnostamaan. Tarviikin katsoa kaupasta.