Hääkutsukortit

Kaikilla on perustarve löytää yhteys kokonaiseen itseen sekä löytää itsensä rakastettavana ja rakastumiskykyisenä. Tämän saavuttaminen edellyttää pääsemistä hyväksyvään vastavuoroiseen ihmissuhteeseen. Kasvi menee kohti valoa, ihminen kohti hyväksyvää vastavuoroisuutta, jossa voi tulla kohdatuksi ja rakastetuksi. Rakkaus on yksi maailman kauneimmista asioista, mutta samalla se on myös pelottavaa, raastavaa ja katkeransuloista. Rakkauden nimissä tehdään niin hyviä, kuin pahojakin tekoja.

Mitä rakkaus sinulle merkitsee?



Eduskunta on 12.12.2014 hyväksynyt avioliittolain muutoksen, jonka mukaan myös samaa sukupuolta olevat henkilöt voivat mennä keskenään naimisiin eli solmia avioliiton. Muutos tuli voimaan 1.3.2017. 

Avioliitto ei ole pelkästään muodollisuus, vaan se tuo mukanaan myös velvollisuuden huolehtia paitsi yhteisistä lapsista myös puolisosta. Se ei vaikuta puolisoiden omistussuhteisiin tai velkoihin. Puolisot ovat toistensa lähimmät sukulaiset, ja heillä on siten oikeus saada tietoa puolison terveydentilasta ja päättää tämän hoidosta, jos tämä ei siihen itse pysty. Aviopuolison suostumus vaaditaan perheen asuntoa koskeviin oikeustoimiin, vaikka hän ei olisi omistaja. Lesken asema pesän muita osakkaita vastaan on hyvin suojattu. Puolisoiden taloudellista asemaa on pyritty turvaamaan avioliiton päättyessä. Aviopuolisoiden perintöverotus on avopuolisoita huomattavasti alhaisempi. Ei siis ihme, että tasavertaisesta avioliittolaista käytiin kädenvääntöä ja se haluttiin samaa sukupuolta olevillekin. Itselläni suurimpia pelkoja oli perimisoikeus tai lähinnä sen puute. Ilman avioliittoa puolison kuollessa toinen ei saisi perinnöksi mitään, ei edes asua omassa kodissa, jos se olisi toisen nimissä ja jos suku olisi niin tarkka tästä. Toisillahan suku vastustaa ja häpeää samaa sukupuolta olevaa paria, joten kaikki on mahdollista. Meillä onneksi asiat ovat hyvin ja molempien perimä olisi ollut taattu myös ilman avioliittoa... Sanallisella sopimuksella.

Onko avioliitto sinulle tärkeä vai riittääkö avoliitto?



On  tärkeää muistaa, että parisuhde on hyvä silloin, kun molemmat kokevat saavansa suhteelta jotain.
Parisuhteen oikeudenmukaisuutta on se, että molemmat saavat suhteelta yhtä paljon kuin sille antavat. Seksuaalisuudessa tämä tarkoittaa sitä, että molemmat ilmaisevat halua ja nautintoa toisilleen. Molemmilla on parisuhteessa oikeus kokea olevansa haluttu kumppani. Hääyöhön liitetäänkin yleensä kahdenkeskistä romantiikkaa, erotiikkaa, ylellisyyttä, hemmottelua ja lepoa. Ennen vanhaan hääyö oli tärkeä seremonia hääjuhlassa. Kuukausitolkulla jatkuneet järjestelykiireet ja pitkä juhlapäivä voivat verottaa voimia, ja lopulta pari ehkä odottaa vain pääsevänsä rauhassa lepäilemään. 

Onko sinulla kokemusta jostakin huvittavasta tilanteesta hääyönä?



Ei hääkutsujen tarvitse aina olla valkoisia ja hempeitä. Ne voivat olla mitä mielikuvituksellisimpia ja vaikkapa kuten meillä, vihjata hääjuhlan värimaailmasta. Meidän hääkutsut ovat tässä postauksessa pääosassa ja näihin käytimme aikaa ihan huolella. 

Vaikka maailmalla hääkutsuissa on käytetty runsaasti mielikuvitusta, on osa niistä ehkä kuitenkin mennyt hieman överiksi. Vai mitä mieltä sinä olisit jos omasta postiluukustasi tupsahtaisi zombien kuvilla kuorrutettu, morsiusparin action-leffan päätähtinä esittävä kutsukortti?

Minkälainen kutsu sinulla oli tai mikä on ollut kaunein tai omituisin, mitä olet koskaan nähnyt?



Näissä meidän hääkutsuissa joutsenpari kuvastaa ikuista uskollisuutta ja rakkautta. Palapelin palaset kuvastavat puuttuvan palasen löytymistä elämän palapelissä. sormuksethan meillä on Westerbackilta, sillä voitimme ne Vuoden gayrakkaustarina-kilpailusta viime kesänä. Näin ollen rakkaus on vahvasti läsnä avioitumisessamme. Mainittakoon vielä se, että meillä ei ole kirkkojuhlaa, eikä hääpukuja tms. Olemmehan jo virallistaneet suhteemme vuonna 2014. Honeymoon oli Turkin Antalyassa. Nyt siis "ainoastaan" muutamme rekisteröidyn parisuhteen avioliitoksi. Nimet paperiin ja se on siinä. Koska Turkissa emme juhlineet läheisten kanssa, juhlimme nyt, kun siihen myöskin on aihetta. Harva varmaankaan saa mahdollisuuden toiseenkin hääpäivään saman kumppanin kanssa eroamatta välillä. 



Niin, kutsut on lähetetty ja nyt vain odotamme osallistujamäärän ilmoittamista ja sitten tositoimia. <3 

Rakkauden täyteistä aikaa sinullekin. 



Kommentit

Minulle avioliitto on ollut tärkeä juttu. Halusin, että saisin kutsua miestäni aviomiehekseni ja halusin olla hänelle vaimo. Avioliitto ikään kuin kruunasi meidän rakkauden.
Kauniit kutsut!
Outi, ymmärrän hyvin. Itsekin koen samoin vaimoani kohtaan.
Kauniit kutsut. Minulle avioliitto on todella tärkeä. Menin naimisiin mieheni kanssa 1978. Paljon kaikkea on mahtunut tähän hyvän mielen aikaan.
Silkku sanoi…
Avioliitto on pyhä asia ja tärkeä. Me mieheni kanssa "joudumme" menenmään naimisiin ihan vaan sen takia että turvataan toinen toisemme jos jommalle kummalle sattuu jotain. Rakastamme toisiamme yhtä paljon vaikka emme olisikaan naimisissa, mutta kun tuo laki on se mikä on, avopuolisolla ei ole mitään sananvaltaa!

Ihanan persoonalliset kutsut ♥