Väsymys otti vallan, minä otin Floradixin

Kesä on kaikkea mitä talvella voi vaan haaveilla, mutta aina kaikki ei mene niinkuin Strömsössä. Etenkään, jos olet pysyvästi sairas, kuten minä. Koska blogissani yksi pääaihealueista on kipupotilaan arki, aion kertoa hieman kesästäni väsymyksen kanssa ja keinosta, jolla olen saanut apua elämisen vaikeuksiini. Säälittä, pelkästään siksi, että se on totta. En voisi hehkuttaa pelkästään kesän hauskuutta, koska ei se aina mene niin. Jos nyt kenelläkään, mutta etenkään kipujen kanssa.

Sääli ja valittaminen eivät kuitenkaan parantaisi minua eivätkä toisi lisää ystäviä tai parempaa mieltä, joten mieluummin olen kasvanut kivun ja sen tuomien muiden haittojen kanssa selviytymään ja etsimään hyvää ympäriltäni sekä keinoja voida paremmin. Onhan tämä minun oikea, normaali arkeni, eikä se ole yhtään sen arvottomampi, kuin terveilläkään.


Väsymys otti otteensa minusta. Välillä siihen löytyi syy kilpirauhasen vajaatoiminnasta, mutta nyt vihdoin arvot ovat siltä osin kunnossa, mutta väsymys senkun jatkui. Lisäksi olin jälleen hyvin kalpea, hiuksia alkoi irtoilla enemmän, josta itseasiassa luulin vajaatoiminnan olevan kyseessä, mutta erehdyin. Hermostuin herkemmin ja jopa ilman syytä. Kynnet eivät koskaan ole olleet kauniit ja vahvat, mutta nyt ne olivat entistäkin haperommat. Kaiken lisäksi olen ollut alakuloisempi, vaikka kesällä luulisi mielen olevan parempi. Ajattelin tosin sen johtuvan siitä, kun minua on huimannut ja henkeä ahdistanut lähes aina pienemmästäkin liikkumisesta, esim. kävellessäni autolle tai vaikka vaan kotona sisälläkin! Ensin luulin astman pahenneen, mutta lopulta syy löytyi jostain ihan muusta.

Oireiden ja väsymisen syiksi on löytynyt kuukautiset, jotka jäävät usein välistä, ja tulevat rajumpina, kuin normaalisti. (syynä rajut kivut ja kovat kivunlievittäjät) Lisäksi useammassa kipulääkkeessäni lukee mm. raudan puute yleisinä haittoina. Koska raudanpuute heikentää suorituskykyä jo ilman anemiaa, olen väsymykseen kokeillut jo pitemmän aikaa erilaisia tabletteja, joista apu on ollut vähäistä ja lopulta jopa hiipunut. Raudan tarve on siis kasvanut.

Rautavalmisteet pillerimuodossakaan eivät siis enää auttaneet. Jotain oli pakko tehdä, etten makaisi sängyssä väsymyksen(kin) takia koko päivää. Silloin kuvioihini astui Salus.


Salus-tuotteita on valmistettu jo vuodesta 1916 lähtien, eli mikään uusi brändi ei ole kyseessä. Kunnioitus kasvien hoitavia ja elimistöä tukevia ominaisuuksia kohtaan on ollut Salusin kantava ajatus alusta saakka. 

Salus-tuotteet ovat puhtaista ja suurimmalta osin luomulaatuisista raaka-aineista valmistettuja ja niiden laadunvalvonta alkaa jo raaka-aineina käytettävien yrttien ja hedelmien viljelystä. Valvonta jatkuu laboratoriotutkimuksilla ja käsin tapahtuvalla yrttien lajittelulla. Salus-tuotteet eivät sisällä keinotekoisia säilöntä- tai väriaineita. 


Salus valmistaa tuotteensa niin, että se palvelee mahdollisimman hyvin käyttäjiään. Vähemmän on enemmän eli vahvistetaan elimistöä sopivan miedoilla yhdistelmävalmisteilla, jotka sisältävät hoitavia yrttejä, vitamiineja ja kivennäisaineita. 

Koska väsymykseni taustalla on aiheet, joita ei voi varsinaisesti parantaa, enkä tosiaankaan jättää kipulääkkeitä poiskaan, oli Salusin Floradix seuraava vaihtoehtoni itsehoidossa. 


Floradix sisältää kaksiarvoista, orgaanista rauta-II-glukonaattia yrttipohjaisessa vesiuutteessa. Floradix sisältää myös raudan imeytymistä edistäviä hedelmä- ja aminohappoja täysmehutiivisteestä sekä C-vitamiinipitoista ruusunmarjauutetta. Floradixin C-, B1-, B2-, B6- ja B12-vitamiinit varmistavat raudan erinomaista imeytymistä. Floradixin sisältämä ferro-muodossa oleva rauta imeytyy huomattavasti tehokkaammin kuin ferri-muodossa oleva rauta.


Myönnän, että mietin jo pitemmän aikaa, alkaakko nestemäiselle raudalle vai ei. Syynä lähinnä se, että pelkäsin nestemäisen olevan liian vahvaa ja haitallista JA pelkäsin nesteen makua. Joku fiksumpi kuitenkin on kirjoittanut; Pitää uskaltaa hypätä tuntemattomaan yhä uudestaan ja uudestaan. Niinpä otin itseäni niskasta kiinni ja kaadoin pakkauksen mukana tulleeseen mittakuppiin vihdoin ja viimein sen 10 milliä, mitä pullon kyljessä sanottiin kerta-annokseksi. Päivässä annostus on 2 kertaa 10 ml noin puoli tuntia ennen ruokailua. 

Kielen kärjellä kokeiltuani join kupin tyhjäksi ja helpotus valtasi kehoni. Maku on juotavaa, lähinnä sokerittoman marjamehun makuista. Hieman hapanta, muttei pistä irvistämään kuitenkaan. Tämä todellakin on juotavaa ja kuten Salusin filosofiassakin sanotaan, vähempi on parempi, eli yliannostusta en saa. 


Plussia tässä tuotteessa on mm. vatsaystävällisyys, hyvä imeytyminen, miellyttävä maku, Ei keinotekoisia väri- tai makuaineita, ei alkoholia eikä säilöntäaineita, lasipullo, Täydellinen naisille, raskaana oleville, kasvissyöjille, teini-ikäisille, vanhuksille, kuntoilijoille ja urheilijoille...

Käytettyäni 250 ml:n pullon lähes tyhjäksi, aloin huomata itsessäni virkeyden merkkejä. Jaksan enemmän, iloitsen enemmän, olen päivällä hereillä ilman päiväunia, vaikka aiemmin saatoin nukahtaa 3 tunnin välein! Terveempi hehku on palautumassa kasvoilleni, hiukset pysyvät jälleen päässäni ja ärtymys on poissa. Jokainen meistä tarvitsee rautaa säännöllisesti iästä riippumatta, ja minulle Salusin Floradix on se oikea keino saada tarvittava määrä ja minulle sopivassa muodossa sitä. 

Linkkien klikkaus ei tuo minulle hyötyjä
Floraxin: pr sample Midsona Finland
Tuote löytyy hyvin varustelluista tavarataloista

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hienoa kuulla, että tuote on auttanut sinua piristymään.
Ihanaa elokuun alkua ❤️
Kiitos. Sen verran suuri hyöty, että jatkossakin valitsen Salusin tuotteet. Myös sinulle hyvää elokuun jatkoa.